Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU În ultimele 24 de ore pompierii au intervenit pentru gestionarea a peste 1.600 de situații de urgență

ro

12 Sep, 2023 11:26 760 Marime text
Foto: ISU Delta TulceaZiua de ieri, 11 septembrie a.c., s-a dovedit a fi una solicitantă pentru pompierii salvatori. Astfel, în ultimele 24 de ore, colegii noștri au intervenit pentru gestionarea a 1.652 situații de urgență, cele mai numeroase dintre acestea fiind înregistrate în zona București-Ilfov și în județele Mureș, Cluj, Bihor, Argeș și Dâmbovița.

Potrivit unui comunicat al IGSU, la nivel național, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 145 incendii înregistrate în toată țara. Din totalul acestora, 107 au fost intervenții la arderi necontrolate (miriști, vegetație ucată, deșeuri, fond forestier), fiind afectate aproximativ 283 ha de teren.

„Totodată, echipajele SMURD au gestionat 1.305 misiuni, în urma cărora 1.357 persoane aflate în dificultate au fost asistate medical.

Concomitent cu misiunile de acordare a asistenței medicale de urgență și a celor de stingere a incendiilor, echipajele de intervenție au gestionat cu promptitudine 192 de misiuni pentru protecția comunităților.

O atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 10 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 8 persoane aflate în dificultate“ - au mai precizat reprezentanții IGSU.


Un eveniment complex ce a necesitat efort susținut din partea salvatorilor hunedoreni s-a produs în cursul nopții, în localitatea Petrila, unde pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea flăcărilor izbucnite la o gospodărie. La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta violent, cu posibilitate de propagare la casele din proximitate. Salvatorii au intervenit cu promptitudine și au înlăturat pericolul de extindere a flăcărilor la locuințele învecinate, incendiul fiind lichidat fără a fi înregistrate victime.

„De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 14 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urși), în județele AG (2), BV (2), BZ (1), HR (4), NT (2) și PH (3).

Totodată, pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 111 pompieri salvatori și 50 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, salvatorii rămân la datorie, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play“ - au mai precizat reprezentanții IGSU.

Citește și: 

155 de intervenții ale pompierilor din județul Iași în ultimele 72 de ore
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii