Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 12 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 27 de accidente rutiere în weekend

ro

19 Dec, 2022 12:27 1188 Marime text
Pompieri în misiune. Foto: facebook/IGSUBilanțul misiunilor gestionate de pompieri în ultimele trei zile:
  • peste 4.200 de intervenții
  • mai mult de 3.600 de persoane asistate de echipajele SMURD
  • 173 de incendii

Potrivit IGSU, în acest sfârșit de săptămână (16-18.12.2022), la nivel național, pompierii militari au gestionat 4.298 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în 3.644 de solicitări.

Echipajele operative au intervenit pentru stingerea a 173 incendii, precum și în alte 456 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocarea de persoane sau animale, distrugerea muniției neexplodată etc.

„Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 27 accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor. În urma acestor evenimente, 13 persoane și-au pierdut viața.

De asemenea, în ultimele trei zile, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 47 de persoane aflate în dificultate.

În perioada de referință, la nivel național, au fost transmise 6 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, dintre care 1 mesaj privind prezența animalelor sălbatice, în județul Vâlcea, respectiv 5 mesaje privind avertizări de producere a fenomenelor hidrometeorologice periculoase, în județele AR și CS“ - au mai precizat reprezentanții IGSU.


Dintre cele mai importante misiuni gestionate de pompieri, amintim:

❗ O intervenție care a necesitat atenție sporită a avut loc pe parcursul zilei de vineri, în județul Arad, unde pompierii militari au intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs pe autostrada A1 – Km 567, în zona localității Nădlac, unde un microbuz răsturnat a părăsit partea carosabilă. Echipajele operative ajunse la locul solicitării au constatat că, în urma impactului puternic, au rezultat nouă victime, dintre care o persoană a suferit leziuni incompatibile cu viața. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului Arad a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Colegii noștri au evaluat și asistat toți ocupanții autobuzului, unul dintre aceștia fiind transportat la spital pentru investigații suplimentare de specialitate.

❗ Un alt eveniment s-a produs sâmbătă, pe raza localității Budeasa din județul Argeș, unde echipajele operative au fost solicitate să intervină pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier în care un autoturism a ieșit în afara părții carosabile și s-a răsturnat. Primele echipaje de descarcerare și prim ajutor ajunse la locul solicitării au constatat că o victimă se afla în stop cardio respirator. Colegii noștri au aplicat manevrele de resuscitare persoanei inconștiente și, din fericire, a răspuns favorabil, ulterior fiind transportată la o unitate spitalicească.

❗ O misiune complexă a avut loc duminică, în județul Vâlcea, în localitatea Goldești, unde pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că arderea se manifesta generalizat la nivelul casei. Pe timpul misiunii de stingere, colegii noștri au asistat medical o persoană, ulterior aceasta fiind transportată la spital. Colegii noștri au stins flăcările, înlăturând pericolul extinderii la locuințele aflate în vecinătate.

„Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.


În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au mai precizat reprezentanții IGSU. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii