Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Constanța, în topul județelor cu cele mai multe solicitări de intervenții

ro

13 Jul, 2022 10:35 968 Marime text
foto: Facebook/ IGSU

La nivel național, în ultimele 24 de ore, salvatorii au gestionat 1.588 situații de urgență, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Astfel, 1.267 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (276 cazuri), urmată de județele Timiș (65 cazuri), Constanța (61 cazuri), Sibiu (56 cazuri), Cluj (55 cazuri) și Mureș (53 cazuri). 

În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 152 de incendii, precum și în cazul altor 174 de intervenții în sprijinul comunităților.

Conform sursei citate, din totalul celor 152 de incendii care au avut loc ieri la nivel național, 104 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), fiind afectate aproximativ 200 ha de teren. 

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 5 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 4 persoane și-au pierdut viața în județele Arad, Bacău, Bihor și Olt.

De asemenea, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 5 persoane aflate în dificultate, mai precizează sursa citată.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii