Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:10 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Accident rutier grav în Hunedoara! Au rezultat trei victime

ro

10 Jul, 2023 12:30 922 Marime text
Foto cu rol ilustrativ.
  • În acest weekend, în perioada 7-9 iulie, la nivel național, pompierii militari au gestionat 4.771 de intervenții în situații de urgență.
  • Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 3.757 de solicitări.
 
În afara cazurilor SMURD, în perioada de referință, echipejele operative au intervenit pentru stingerea a 287 incendii, precum și în alte 709 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocarea persoanelor sau a animalelor din medii ostile vieții, distrugerea muniției rămasă neexplodată etc.
 
Din totalul celor 287 incendii care au avut loc în ultimele trei zile, 153 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), fiind afectate aproximativ 1.000 ha de teren.
 
Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 18 accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor.
 
Dintre cele mai importante misiuni, sunt amintite:
 
O intervenție complexă a fost înregistrată în noaptea de vineri, în municipiul Timișoara, unde pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incediu izbucnit la un apartament. Ajunși la locul solicitării, colegii noștri au constatat că focul se manifesta generalizat, cu degajări mari de fum în scara blocului.
 
Concomitent cu acțiunea de stingere, salvatorii au evacuat 5 persoane, iar alte 25 s-au autoevacuat. Echipajele medicale au evaluat și asistat medical 3 victime, ulterior acestea fiind transportate la o unitate medicală, pentru investigații amănunțite.
 
Un alt caz care a presupus atenție sporită din partea pompierilor sibieni a avut loc sâmbătă, în municipiul Sibiu, unde salvatorii au acționat pentru stingerea unui incendiu, produs la subsolul unui bloc. La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta cu degajări de fum, iar pentru siguranța cetățenilor au fost evacuate aproximativ 70 de persoane.
 
Salvatorii au acordat asistență medicală la fața locului pentru trei victime, două dintre ele fiind trasportate la spital.
 
Un accident rutier grav, în care au fost implicate două autoturisme, s-a produs duminică, la ieșirea din municipiu Hunedoara. Echipajele de intervenție au constatat că în urma evenimentului rutier au rezultat șapte victime. Colegii noștri au evaluat și asistat medical toate persoanele, trei dintre acestea fiind transportate la o unitatea spitalicească.
 
De asemenea, în perioada de referință, la nivel național, au fost transmise 89 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, dintre care 50 mesaje privind prezența animalelor periculoase (urși), în județele: Argeș, Bacău, Buzău, Brașov, Covasna, Hunedoara, Harghita, Mureș, Piatra Neamț, Prahova, Vâlcea și Vrancea, 38 mesaje privind fenomenele hidrometeorologice periculoase în județele Alba-Iulia, Argeș, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj-Napoca, Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Teleorman, Sălaj, Timișoara și Vâlcea și 1 mesaj privind producerea unui incendiu pe un teren agricol, în județul Prahova.
 
Pe lângă aceste situații, pompierii continuă acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră.
 
În continuare, echipajele operative rămân la datorie pentru gestionarea cu eficiență a situaţiilor de urgenţă şi acordarea măsurilor de prim ajutor specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Totodată, evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Citește și:

Vara își face simțită prezența: Val de caniculă în Dobrogea! Se vor înregistra temperaturi record
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii