Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGPR Persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc

ro

21 Oct, 2023 13:44 688 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești - Serviciul Antidrog, împreună cu un procuror din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Ploiești, au documentat activitatea a unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc (canabis).
 
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești - Serviciul Antidrog, împreună cu un procuror din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Ploiești, au documentat activitatea a unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc (canabis), transmite un comunicat din partea Poliției Române.
 
La data de 20 octombrie 2023, au fost puse în executare 6 mandate de percheziţie domiciliară şi 20 de mandate de aducere, în județele Prahova și Ilfov.
 
În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 16,5 kilograme de canabis, două culturi out-door, formate din 50 și respectiv 11 plante, cu aspect de canabis, semințe cu aspect specific de canabis, 8 timbre LSD, două cântare, două grindere, 7 telefoane mobile, precum și alte bunuri utilizate la depozitarea, porționarea și ambalarea drogurilor.
 
Persoanele bănuite au fost conduse la sediul DIICOT, în vederea audierii, iar, ulterior, față de două dintre acestea, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentate magistraților, cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
 
La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Matei Basarab Ploiești.
 

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Poliția Română: Percheziții și dosare penale, pentru investigarea infracțiunilor economice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii