Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iepuraș salvat de un pompier care intervenea pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Ce s-a întâmplat cu animalul scos din flăcări

ro

26 Mar, 2022 11:32 2208 Marime text
Iepuraș salvat de un pompier din calea flăcărilor. foto: IGSUPompierii chemați să intervină la un incendiu de vegetație uscată în județul Dâmbovița au salvat un iepuraș speriat de flăcări și ud de la apa folosită de militari pentru a lichida incendiul. 

Impresionat de puiul de animal care nu s-a speriat când  afost scos din calea flăcărilor, unul dintre pompieri a decis să îl adopte. 

„Iepure salvat de Purice.
Poate fi un titlu de fabulă. Este, totuși, o situație reală.
Ieri seară, 25 martie a.c., pompierii de la Detașamentul Târgoviște au intervenit, ca urmare a unui apel de urgență, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Răzvad, sat Gorgota.
În timp ce acționau pentru stingerea focului, un pompier a văzut un iepuraș (pui), ud de la apa pompierilor care l-a salvat de focul care-l înconjura. Era împietrit de frică și nu a fugit atunci când a fost luat de către colegul nostru, Albert Purice.
După ce flăcările au fost stinse, iepurașul a fost adoptat de un coleg. Fiind așa mic nu putea supraviețui singur în mediul în care a fost găsit.
Este momentul acela în care te bucuri că efortul tau a salvat o viață.
Astăzi, poate au fost mai multe și nu ne dorim altceva decât să înceteze această iresponsabilitate a unora dintre concetățenii noștri.
Din cauza vitezei cu care se propagă acest tip de arderi, multe animale pier nevinovate“ - au precizat reprezentanții IGSU.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii