Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:08 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Histria afaceristului Vergiliu Bosînceanu Tehnici de concesiune a unor hoteluri din staţiunile Mamaia şi Saturn

ro

08 May, 2014 00:00 3125 Marime text
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, ieri, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a Ioanei Călin, fost vicepreşedinte al Ligii Transportatorilor din România. Femeia este acuzată de trei infracţiuni de trafic de influenţă şi de alte două infracţiuni de spălare a banilor.

Conform anchetatorilor, în cursul anului 2008, Ioana Călin, la acel moment vicepreşedinte al Ligii Transportatorilor din România, ar fi pretins şi ar fi primit de la doi denunţători suma de 1.000.000 de lei (aproximativ 225.000 de euro), cu promisiunea că, prin relaţiile pe care le are la Ministerul Turismului, le va facilita obţinerea în concesiune, pe o perioadă de 49 de ani, a unor hoteluri de pe litoralul românesc (hotelurile Histria din staţiunea Mamaia - patronat de afaceristul George Vergiliu Bosînceanu şi Selena, din staţiunea Saturn) şi de pe Valea Prahovei (hotelul Belvedere, situat în zona Staţiunii Predeal).

Organele de anchetă susţin că, ulterior, Ioana Călin ar fi cumpărat, cu banii primiţi, două imobile situate în judeţul Sibiu. Procurorii DNA susţin că femeia ar fi promis unui cetăţean că, în baza relaţiilor pe care le are la nivelul autorităţilor locale şi la nivelul Guvernului, firma denunţătorului va câştiga o licitaţie privind o lucrare de extindere a reţelei de canalizare şi colectare în oraşele Azuga, Bușteni şi Sinaia. „Pentru acest «serviciu», inculpata i-a pretins denunţătorului un procent de 2% din suma de 55.242.226 de lei (valoarea lucrării), reprezentând aproximativ 1.110.000 de lei, din care, în câteva zile, trebuia să-i achite un avans în valoare de 15.000 de euro, în următoarea modalitate: 7.500 de euro în numerar şi 7.500 de euro prin transfer bancar în ziua achitării celor în numerar”, au conchis procurorii anticorupţie. Contactat telefonic, George Vergiliu Bosînceanu susţine că deţinea hotelul Histria din anul 2005 şi că nu avea cum să fie dat în concesiune. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii