Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Giurgiu Un tânăr de 17 ani a murit în timp ce se scălda într-un canal de la marginea orașului

ro

03 Jun, 2022 19:47 1220 Marime text
foto ISU GIURGIU
  • Un adolescent  în vârstă de 17 ani din municipiul Giurgiu s-a înecat vineri seară în canalul Plantelor de la marginea oraşului în timp ce se afla cu prietenii la scăldat.


 

''În această după-amiază, ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină pentru căutarea unui băiat, în vârstă de 17 ani, care a intrat în canalul Plantelor şi nu a mai ieşit la suprafaţă. Din primele informaţii, acesta se afla la scăldat împreună cu mai mulţi prieteni. La faţa locului s-au deplasat scafandrii, cu ambarcaţiunea din dotare, o autospecială de stingere dotată cu accesorii specifice de salvare şi o ambulanţă SAJ'', a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.


După aproximativ zece minute de la sosirea scafandrilor, băiatul a fost găsit la fundul apei şi scos la suprafaţă de către aceştia.

Echipajele SMURD şi SAJ au efectuat aproape o oră manevre de resuscitare în încercarea de a salva viaţa băiatului, dar acesta nu a putut fi salvat şi medicul de pe ambulanţa SAJ Giurgiu a declarat decesul. 

 

Pentru a preveni astfel de tragedii, oamenii trebuie să țină cont de o serie de recomandări, pe care, cu siguranță le și cunosc.
 
Trebuie sa meargă doar în locurile special amenajate pentru înot şi scăldat. Sunt de evitat lacurile, canalele sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, iar curenţii puternici.
 
Nu trebuie să intre singuri în apă, mai ales dacă nu știu să înoate foarte bine.
 
Anul trecut am fost fericiți de astfel de tragedii pe timpul verii, însă în 2020, 10 persoane si-au pierdut viața în timp ce se aflau la scăldat sau la pescuit, a adăugat purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii