Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:24 21 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Giurgiu Parfumuri false în valoare de circa 526.000 euro, descoperite de polițiști într-un TIR care venea din Bulgaria

ro

15 Mar, 2022 15:25 802 Marime text
Parfumuri contrafăcute, foto: Poliția de Frontieră

Peste 5.800 de sticle de parfum contrafăcute au fost descoperite de polițiștii de frontieră din Giurgiu asupra unui cetățean bulgar, care intenționa să le transporte în România. 

Parfumurile erau transportate în regim de curierat, în cutii albe de carton, șoferul neavând asupra sa acte care să dovedească provenineța bunurilor. 
 

„Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unei autoutilitare, 5.847 de parfumuri care erau inscripţionate cu numele unor firme consacrate și care prezentau suspiciuni de contrafacere. Produsele sus-menționate erau depozitate în cutii din carton și transportate, în regim curierat, din Bulgaria pentru România.

În cursul acestei zile, în jurul orei 08.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unei autoutilitare, condusă de către un cetățean bulgar, în vârstă de 41 de ani.

Șoferul transporta, conform documentelor prezentate, mai multe bunuri, în regim curierat, încărcate din Bulgaria pentru țara noastră”, se arată în documentul emis de Poliția de Frontieră Română. 


Parfumuri contrafăcute, foto: Poliția de Frontieră


Conform polițiștilor, valoarea estimată a parfumurilor, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la circa 526.000 euro.  

„Procedând la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, au fost descoperite mai multe cutii din carton, care conțineau parfumuri, toate fiind inscripționate cu însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute si a aduce atingere dreptului de proprietate a titularului de marcă.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 5.847 de parfumuri de diverse mărci. De asemenea, în cadrul verificărilor efectuate, șoferul mijlocului de transport nu a putut prezenta documente care să ateste proveniența acestora.Bunurile, estimate la o valoare de 2.631.000 lei (aproximativ 526.000 de euro) dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către polițiști de frontieră în vederea expertizării şi continuării cercetărilor”, conform polițiștilor. 


Totodată, față de cetățeanul bulgar se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet competentă.  

Parfumuri contrafăcute, foto: Poliția de Frontieră
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii