Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:54 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ginecologul Hany Raid, cercetat pentru ucidere din culpa

ro

07 May, 2010 02:32 4844 Marime text
cap_8.jpgPoliţiştii constănţeni au demarat o anchetă în cazul unei adolescente în vârstă de 15 ani, care a murit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, la patru ore după ce a făcut un chiuretaj.

Primele rezultate ale autopsiei au arătat că minora Sadula Rabia-Hulia a suferit un şoc hemoragic şi o ruptură uterină. Marţi seară, în jurul orei 23.00, fata a suferit o întrerupere de sarcină în urma căreia medicul ginecolog, Riad Hani, a constatat că fătul este mort. Aşadar, în urma chiuretajului, fata a fost internată la secţia de terapie intensivă. Patru ore mai târziu, adolescenta a murit în urma unui stop cardio-respirator, iar rezultatele preliminare ale autopsiei arată că fata a decedat din cauza unui şoc hemoragic şi a unei rupturi uterine.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Florian Stoian, ne-a declarat că, potrivit fişei medicale reiese că adolescenta s-a prezentat luni la urgenţa spitalului cu un avort spontan incomplet şi cu pierderi masive de sânge.

„În urma acestui eveniment neplăcut, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a decis suspendarea raporturilor de muncă între unitatea spitalicească şi doctorul ginecolog Hany Riad. De asemenea, s-a demarat o anchetă internă şi s-a sesizat atât Comisia de Malpraxis de la Direcţia de Sănătate Publică cât şi Colegiul Medicilor Constanţa cu privire la acest caz. Toate datele acestor anchete vor fi făcute publice în cel mai scurt timp de la finalizarea lor", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al SCJU Constanţa.

Cercetările se fac pentru ucidere din culpă

Mai mult decât atât, şi poliţiştii constănţeni au demarat o anchetă internă pentru a stabili cu exactitate cauza morţii adolescenţei, cu atât mai mult cu cât adolescenta avea o sarcină de 14 săptămâni, iar potrivit legii avorturile nu mai sunt permise la sarcinile care depăşesc 12 săptămâni. Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, inspector Radu Croitoru, a precizat că acest caz a fost trimis pentru continuarea anchetei la Secţia trei de Poliţie Constanţa, iar potrivit primelor cercetări reiese că medicul ginecolog poate fi acuzat de ucidere din culpă.

În articolul 178 din Codul Penal se stipulează că „uciderea din culpă a unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani. Uciderea din culpă ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei funcţii sau meserii, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani".

Potrivit actualului Cod Penal (art. 185), dacă vârsta sarcinii a depăşit 12 săptămâni, iar avortul a fost totuşi făcut, medicul se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani. Articolul prevede, de asemenea, că în cazul în care s-a cauzat femeii însărcinate vreo vătămare corporală gravă, pedeapsa este închisoarea de la trei la zece ani şi interzicerea unor drepturi. Dacă fapta a avut ca urmare moartea femeii însărcinate, pedeapsa este închisoarea de la cinci la 15 ani şi interzicerea unor drepturi. Pe lângă pedeapsa închisorii, se va aplica şi interdicţia profesiei de medic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tibi 18 Jun, 2010 12:15 cred ca acest dr a fost f tulburat in acea zi, din anumite motive personale ,altfel nu ar fii facut o asemenea greseala iremediabila.Orisicat trebuia sa se gandeasca ca orice lucru are o limita si el c-am incepuse sa depaseasca mullllte limite....
  • anonim 26 May, 2010 21:31 hey da nu mai zike nimeni nimik acum de neveste amante nimic ca a inceput sami placa comentati va rog hai ca vreau sa aflu ce face cum face
  • anonim 25 May, 2010 19:56 asa este doctorul asta este o mizerie de om are amante neveste copii care nui recunoaste cata rautate si mizerie este in el io zik sa plece la el in egipt si daca tot e suflet mare sa faca si el o pomana sa ma ia si pe mine sa vad si io egiptul pe bani lui daca tot e asa bun
  • anonim 25 May, 2010 14:27 daca de propriul tau copil spui asa si crezi prostiile astea (vrei sa te aperi si nu ai cum),vei mai pacatui inca mult timp.acest copil va scuipa in tine ,intr-o zi !!!! sa nu ai curajul sa te apropii de acest copil !!!! esti un jeg ,nu esti tata !!!!!
  • DESERT 25 May, 2010 13:25 "DACA IN TINE ESTE DESERT, DE UNDE SA IASA O FINTINA ARTEZIANA?..."
  • ANCA I. 25 May, 2010 11:58 daca in situatia aceasta in care ar trebui sa-si asume vinovatia ptr dubla crima facuta de dragul banilor, dr. gaseste de cuviinta sa dea un mama copiilor lui, este un CARACTER DEPLORABIL.si un medic la fel.da-i Doamne mintea de pe urma, ca nu stie ce face!
  • ELVIRA OANTA 25 May, 2010 09:58 LA INCEPUTUL ACESTUI AN AM FOST LA ACEST DR.CARE MI-A SOLICITAT PTR A MA INTERNA BANI SI MI-A DAT TRATAMENT, URMIND APOI CA SA MA OPEREZE.INDRUMATA DE ASIST.G. AM FOST SI LA DR.PETEANU M, CARE, A STABILIT CA DE FAPT ERA VORBA DE SARCINA.UN ABSOLUT INCOMPETENT!
  • COSTA 23 May, 2010 13:06 lasati oameni buni vita personala ca nu ne intereseaza!!! chiar nu va dati seama ca cine citeste intelege de unde vin rautatile? Doctore nu te lasa impresionat de birfe tu ai facut mult bine si asta se pune ! Bafta Riad !
  • anca et.6 22 May, 2010 19:52 cita mizerie este in acest individ.noi stim f bine cite rateuri a dat in sala , dar dr eremia l-a acoperit.cu ce va are la mina dnul dr?este total lipsut de demnitate.daca 3 femei pina acum au divortat de el, sigur nu de bun -au lasat!noi am vazut cine il cauta la spital si cu ce nivel are.dar cu nevasta-sa ce aveti?ca doar nu ea l-a pus sa ia spaga si sa perforeze uterul minorei?ea l-a dat dracu de mult
  • ELI 21 May, 2010 17:48 Dr. Riad este un medic foarte bun , nu inteleg cum de s-a intimplat acest necaz!Probabil a facut fetita ceva inainte si nu s-a mai putut repara de catre medici. Sint alaturi de Dumneavoastra Domnule Doctor.
  • carmen h 21 May, 2010 11:27 pacat ca sa ajuns pana aici sa se discute cine e sotiea ce fcae doctorul cate amante are si tot asas io zik sa ne uitam mai bine fie care in mizeria din ochiul nostru si apoi sa vb io il cunosc pe domnul doctor am fost pacienta lui si este un om minunat care a ajutat multa lume asa ca multa bafta hany riad
  • COSTA 20 May, 2010 21:50 Referitor la asa zisa "sotie" "sa o tie" cine vrea , ca docorita nu era si nu este insa Doctorul Riad este divortat de doi ani si stie si ea de ce! Cristi "Doamna" va spune ceva? BAFTA HANY!!!
  • COSTA 20 May, 2010 21:44 Eu stiu despre asa zisa "DOMNA SOTIE " ca a facut un copil cu un prieten comun pe numele de CRISTI in timp ce era casatorita cu DOMNUL RIAD si caare ii si seamnana foarte tare aceluia asa ca lasati cu sotia ca au si divortat de doi ani . Si nici doctor nu era a facut diverse facultati pe bani .
  • anonim 20 May, 2010 12:13 da cu o cheama pe nevastasa ca stiu ca el este arab ea este romanca si cu ce se ocupa tot doctora este si ia ca am citit pe forum ca este doctora
  • eu 19 May, 2010 21:12 l-am cunoscut pe acest individ si ma intrebam de ce o adevarata doamna, asa cum este sotia lui, poate trai cu acest infractor!se pare ca mai nou si-a gasit linistea linga frizerita aurica , care il poate angaja acum, ca un epilat s-o pricepe el sa faca!si nu vor mai fii atitea victime.nu ma mir ca nevasta-sa a declarat ca nu il cunoaste!
  • pacienta 19 May, 2010 21:09 acest doctoras este total lipsit de caracter,cautat de politia din alte state!un infractor pe care l-au ajuns probabil blestemele sotiilor anterioare si al copiilor pe care i-a abandonat!Dumnezeu nu doarme!
  • anonim 19 May, 2010 14:22 da si io am facut un avor la domnul docto hany riad apoi am ramas cu urmari nu pot sa mai fac copii nikio data mam gandit sal dau in judecata dar mam mai gandit ca are destui bani pt a da spaga mai departe asa ca mam hotarat sa tac si sa acept ca a fost si vina mea nu trebuia sa fac niki io avort