Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Cuculescu, pompier de la ISU Dobrogea, a primit Emblema de Onoare de la ministrul Marcel Vela

ro

15 Sep, 2020 11:27 2560 Marime text
  • Cuculescu George a participat la o intervenție dificilă și unică de căutare-salvare a unui băiat dispărut în Pecineaga, într-un bazin de dejecții. Mai exact, acesta a intrat în bazinul respectiv îmbrăcat fiind doar cu costumul uscat de scafandru și a periat întreaga suprafață cu uneltele din dotare, fără a ține cont de mirosul pestilențial și pericolul de infecție.
 
George Cuculescu, angajat al ISU Dobrogea, a primit, ieri, Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, din partea Ministrului Afacerilor Interne - Ion Marcel Vela.
 
George Cuculescu este comandant echipaj (conducător autospeciale și scafandru autonom) de căutare-salvare în mediul acvatic din Detașamentului de pompieri Slt. Fripis Marius-Daniel Constanța Oraș.
 
În perioada 8-11 noiembrie plt. adj. Cuculescu George a participat la o intervenție dificilă și unică de căutare-salvare a unui băiat dispărut în Pecineaga, într-un bazin de dejecții. Mai exact, acesta a intrat în bazinul respectiv îmbrăcat fiind doar cu costumul uscat de scafandru și a periat întreaga suprafață cu uneltele din dotare, fără a ține cont de mirosul pestilențial și pericolul de infecție.
 
O altă intervenție la care s-a făcut remarcat a fost tot în luna noiembrie, a anului trecut, la nava eșuată cu 15.000 oi, din Portul Midia. Acesta fiind alpinist s-a cățărat pe nava răsturnată și a realizat scripeți pentru scoaterea oilor în siguranță, din navă, pe ponton.
 
 Totodată, a participat activ la operațiunea de extragere a ovinelor, accesul fiind unul foarte dificil și periculos, iar din cauza gazelor din aer fiind posibilă intervenția doar cu  aparat de respirat în interiorul vasului. Întreaga operațiune a durat 5 zile.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii