Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă şi braconajul piscicol

ro

29 Oct, 2013 00:00 1137 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau, cu o autoutilitară şi cu un atelaj hipo, cantitatea de 329 de kilograme de peşte fără documente justificative, precum şi plase de pescuit în lungime de aproximativ trei kilometri.

Poliţiştii de frontieră din Tulcea l-au depistat pe raza localităţii Sarichioi, pe malul lacului Razelm, judeţul Tulcea pe F.V., de 25 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Tulcea, în timp ce transporta cu un atelaj hipo 39 de plase tip monofilament cu captură de peşte în ele.
Din plasele cu o lungime totală de 2.847 de metri a fost ridicată cantitatea de 264 de kilograme de peşte din specii diferite.
De asemenea, poliţiştii de frontieră din Isaccea au oprit pentru control în zona de competenţă o autoutilitară marca Dacia, condusă de C.C., în vârstă de 58 de ani, domiciliat pe raza judeţului Vrancea.
În autoutilitară a fost găsită cantitatea de 65 de kilograme de peşte din specia caras, în stare proaspătă, pentru care conducătorul auto nu avea documente justificative de provenienţă şi transport.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 329 de kilograme de peşte, în valoare de 471,5 lei, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, precum şi cele 29 plase de pescuit în lungime de 2.847 metri şi atelajul hipo, în valoare de aproximativ 200 de lei, în vederea continuării cercetărilor.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale” şi „producere, import, deţinere, comercializare sau utilizare a uneltelor de plasă tip monofilament”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii