Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă a salvat 46 de copii. Aceştia pluteau în derivă (video)

ro

04 Sep, 2013 00:00 1781 Marime text
Poliţiştii de frontieră de pe nava „Ştefan cel Mare” MAI 1105 a Gărzii de Coastă, care se afla în misiune în Italia, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune Aeneas 2013, au salvat alţi 93 de migranţi sirieni, din care 46 erau copii, aflaţi pe un pescador de mici dimensiuni ce plutea în derivă în apele teritoriale italiene. În cadrul aceleiaşi operaţiuni, în luna august, nava PFR a depistat în apele teritoriale italiene alte două ambarcaţiuni cu 194 de migranţi sirieni la bord.

La data de 2 septembrie, nava „Ştefan cel Mare”, aflată în misiune de patrulare, a detectat şi interceptat un pescador de mici dimensiuni, aflat în derivă în apele teritoriale italiene, la bordul căruia se aflau foarte multe persoane.
O ambarcaţiune rapidă de la bordul MAI 1105 a fost trimisă pentru a identifica nava, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au constatat că este un pescador din lemn, fără pavilion, supraîncărcat cu migranţi şi care plutea în derivă. Toate cele 95 de persoane au fost transferate la bordul navei „Ştefan cel Mare” MAI 1105, unde personalul Poliţiei de Frontieră Romane le-a acordat asistenţă şi primul ajutor. Imigranţii, 28 de bărbaţi, 19 femei şi 46 de minori, au declarat ca sunt sirieni şi că intenţionau să ajungă în spaţiul Schengen.
La finalizarea acţiunii de salvare, nava „Ştefan cel Mare” MAI 1105 şi-a reluat misiunea în cadrul operaţiunii Frontex. Reamintim că, în luna august, poliţiştii de frontieră de pe nava „Ştefan cel Mare” MAI 1105, aflată în misiune în Italia în cadrul aceleiaşi operaţiuni, au mai salvat 194 de migranţi sirieni aflaţi pe două pescadoare de mici dimensiuni, supraaglomerate şi în derivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii