Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Furnizeaza echipamente pentru promovarea cetatilor antice dobrogene

ro

11 Nov, 2009 02:19 2963 Marime text

circuit_cetati.jpgSC Expertissa Constanţa, din nou pe lista câştigătoare

Arhicunoscutei societăţi, mereu desemnată câştigătoare la mai toate licitaţiile de la judeţ şi municipiu referitoare la furnizarea de produse de IT, i-a fost atribuit, pe 28 septembrie a.c., un contract de 1.718.174,48 de lei pentru a derula servicii şi echipamente pentru introducerea în circuitul turistic a unor cetăţi antice aflate pe teritoriul Dobrogei. Directorul SC Expertissa Constanţa SRL este nimeni altul decât consilierul local PSD Daniel Georgescu.

Patru din cele cinci cetăţi pentru care se doreşte reconstituirea virtuală sunt situate pe malul Dunării (Carsium, Capidava, Durostor şi Turtucaia), iar Ulmetum este o cetate situată în centrul Dobrogei.

Potrivit datelor înscrise în caietul de sarcini, locul principal de prestare a serviciului va fi în judeţul Constanţa şi în Districtul Silistra din Bulgaria. Contractul privind furnizarea de servicii şi echipamente pentru introducerea în circuitul turistic a unor cetăţi antice dobrogene se referă la achiziţionarea de servicii de dezvoltare de software, de desen şi imagistică, de computere personale, scanere informatice, imprimante grafice color şi servicii de dezvoltare de software pentru editare de pagini web. Valoarea estimată a echipamentelor şi serviciilor se cifrează la 407.500 euro fără TVA. Deschiderea ofertelor a avut loc pe 21 septembrie, SC Expertissa Constanţa SRL fiind singura societate care şi-a depus oferta. Contractul câştigat de societatea directorului pesedist a primit de la municipalitate 1.718.174,48 de lei, fără TVA. De pe lista echipamentelor pe care trebuie să le furnizeze societatea desemnată câştigătoare fac parte un Scanner 3D, o staţie grafică, un plotter şi două ecrane plasmă. De asemenea, s-au achiziţionat şi servicii modelare 3D, servicii modelare 3D evoluţie timp, a unei pagini web, dar şi a unui fim documentar.

Aceeaşi Expertissa

Societatea este binecunoscută în prim planul administraţiei locale şi judeţene pentru că de-a lungul vremii a furnizat pentru acestea suficiente echipamente de calcul, ocupându-se de asemenea şi de serviciul de mentenanţă.

Cât despre societatea în cauză, aceasta are ca unic acţionar pe SC Expert Service IT SRL din Bucureşti, redenumită Expertissa HQ. Firma cu sediul în Constanta îi are ca administratori pe Dragoş Ion Iorgulescu şi Ion Colţan. Din datele furnizate de Registrul Comerţului reiese faptul că firma din Bucureşti este deţinută de Ion Colţan, care este asociat, cu 98% părţi sociale, cu Mihail Alexandru Marica, acesta din urmă deţinând doar 2% din Expertissa HQ.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii