Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:01 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fraţi condamnaţi

ro

07 Dec, 2013 00:00 1545 Marime text
Tudorel Stroe, de 33 de ani şi Daniel-Relu Stroe, de 37 de ani, amândoi din Constanţa, şi-au aflat, ieri, pedepsele. Cei doi au fost cercetaţi în stare de arest preventiv primul pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat şi al doilea pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă, iar amândoi şi pentru infracţiunea de violare de domiciliu.
 
la data de 2 iunie 2011, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a anunţat că, „în noaptea de 1/2 mai 2011, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, fiind înarmaţi cu bâte de lemn, cei doi inculpaţi au pătruns fără drept în curtea vecinilor lor din cartierul constănţean Palas, unde Stroe Tudorel i-a aplicat o lovitură cu o bâtă de lemn în regiunea capului părţii vătămate D. V. şi i-a provocat leziuni de violenţă care au necesitat pentru vindecare 50-55 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus viaţa în pericol prin hemoragie meningee, contuzie cerebrală şi pneumoencefalie”.

„În aceeaşi împrejurare, fratele său, Stroe Daniel-Relu, i-a aplicat o lovitură cu o bâtă de lemn în regiunea braţului stâng părţii vătămate D. E. (mama primei victime) şi i-a provocat leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 65-70 zile de îngrijiri medicale”, conform organelor de anchetă. Dosarul a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Constanţa, instanţă care la data de 10 octombrie 2012 a decis condamnarea lui Tudorel Stroe la 4 ani şi 9 luni de închisoare. Asta în timp ce Daniel Relu Stroe s-a ales cu 5 luni de închisoare. Dosarul a ajuns în atenţia judecătorilor Curţii de Apel Constanţa, iar ieri magistraţii au decis ca Daniel Relu Stroe să execute 4 ani şi 9 luni de închisoare, în loc de 5 luni, aşa cum hotărâse Tribunalul. Decizia Curţii de Apel nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, cu recurs.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii