Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Cele 39 de persoane trimise în judecată au fost achitate Fostul şef al PDL Constanţa - Preşedintele Comisiei de Privatizare din Senatul României părăseşte ţara

ro

08 Sep, 2014 00:00 3104 Marime text
Fostul şef al PDL Constanţa, Mircea Marius Banias, actual senator al României, a primit acceptul judecătorilor să părăsească ţara!

Magistraţii Ioana Alina Ilie, Florentina Dragomir şi Mariana Ghena, din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, au admis cererea formulată de inculpatul Banias privind încuviinţarea depăşirii temporare a graniţelor ţării în perioada 14 -18 octombrie.

Arest la domiciliu sau arest preventiv


sursa foto unimedia.ro

De menţionat că judecătorii Curţii Supreme i-au atras atenţia senatorului Banias că, în cazul încălcării obligaţiei de a reveni pe teritoriul României până la data de 18 octombrie, precum şi a celorlalte obligaţii stabilite de instanţa de judecată, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu cea a arestului la domiciliu sau cu cea a arestării preventive.

Senatorul, judecat din 2012 

Fostul şef al PDL Constanţa se va deplasa în Belgia în vederea participării la Forumul Crans Montana. Senatorul Mircea Marius Banias, preşedintele Comisiei de Privatizare din Senatul României, este judecat, din aprilie 2012, în Dosarul Portul, pentru iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, pentru trafic de influenţă, dar şi pentru instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Bogatu de la CNAPMC, Mironescu din MAI şi Cadîr, şeful Vămilor 

Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, Mircea Marius Banias este judecat în Dosarul Portul alături de aproximativ 40 de persoane, printre acestea numărându-se Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Laurenţiu Mironescu, fost secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, şi Sunai Cadîr, fost director al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Constanţa.

UPDATE – 07.04.2016
 
Pe data de 22 martie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunțat în dosar. Toate cele 39 de persoane trimise în judecată de procurorii DNA au fost achitate. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată.  
 
Minuta instanţei poate fi citită integral accesând link-ul

Decizie în dosarul „Portul Constanța“
Mircea Banias şi Laurenţiu Mironescu, achitaţi alături de celelalte 36 de persoane (MINUTĂ)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii