Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor, despre întâlnirea cu reprezentanţii LMP. Ce le-a transmis militarilor (galerie foto)

ro

15 Feb, 2019 03:53 4983 Marime text
Ieri, potrivit paginii oficiale de Faceboook a Ligii Militarilor Profesionişti, la Senat a avut loc o întâlnire informală la Statul Major al Apărării şi la Comisia de Apărare din Senatul României.
 
Danuţ Albu, preşedintele LMP, spună că acolo, s-au întâlnit cu  deputatul Venera Popescu, de la Asociaţia Macedonenilor din România.
De asemenea Mihai Fifor, fostul ministru al Apărării Naţionale a postat pe pagina sa de Facebook, detalii de la întâlnirea cu reprezentanţii LMP.
 
Iată, integral, postarea lui Fifor:  
 
„M-am revăzut, la Senatul României, cu reprezentanții Ligii Militarilor Profesioniști.
A fost o întâlnire de suflet, pentru că mi-a făcut mare plăcere să-i reîntâlnesc, dar și de lucru, deoarece era nevoie de o informare a reprezentanților Asociației cu privire la stadiul concret al proiectelor normative din domeniul îmbunătățirii cadrului juridic de reglementare a statutului sodaților și gradaților profesioniști, pe care le-am discutat în detaliu împreună și pe care le-am inițiat, în calitate de senator.
Sunt demersuri începute încă din timpul mandatului de ministru al Apărării și i-am asigurat pe reprezentanții LMP că voi rămâne alături de ei pentru finalizarea cu succes a acestor demersuri.
M-am informat, la rândul meu, cu privire la agenda curentă și la preocupările Asociației, precum și referitor la proiectele pe care și le-au propus pentru 2019.
Ținem aproape, dragi, prieteni! Ușile Senatului României vor rămâne deschise, pentru orice problemă în care credeți că vă putem sprijini”.
 
Sursa foto: Facebook/Fifor Mihai
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ban Marin 26 Feb, 2019 14:32 Buna ziua d-le senator.Va aduc la cunostinta ca suntem un grup de fosti militari angajati pe baza de contract din primele generatii care la virsta de 40ani am fost obligati sa parasim sistemul militar dupa 16-18ani de serviciu conf.legii384/2006 art 45 din motive neimputabile noua.Mentionez ca atunci nu am beneficiat de nici un fel de reconversie sociala trimitindu-ne in plina criza intr-un simplu somaj la o virsta cind copii nostrii aveau mare nevoie de noi fiind spre terminarea liceului si spre continuarea studiilor superioare.Multi dintre noi s-au inbolnavit nereusind o noua angajare datorita meseriilor practicate in sistemul militar fiind necompatibile cu cele sistemul civil.Am asteptat cu mare nerabdare legea 223/2015 la care ne asteptam sa ni se recunoasca si noua drepturile de militari stiind ca avem vechimea in specialitate de min 15 ani.A fost din nou o mare dezamagire ba chiar se produce DISCRINARE PESTE DISCRIMINARE(au uitat complet de noi cei plecati din sistem din motive neimputabile noua si ne da drepturi cu militarii din rezerva care au plecat din sistem din motive imputabile lor). DISCRIMINARE(1)Este drept ca colegii mei care am lucrat 17 ani inpreuna pe aceleasi functii si cu aceleasi grupe de munca ei sa beneficieze de scaderea grupei de munca din virsta standard de pensionare si noi NU doar pentru faptul ca ei se afla IN ACTIVITATE iar noi am fost obligati sa parasim sistemul cf.legii384/2006(art45) DISCRIMINARE(2)Art.16 lit.b ne cere sa avem 25ani vechime efectiva din care 15ani vechime in specialitate corelat cu art21 care ne conditioneaza la data trecerii in rezerva (asta inseamna ca o persoana de 40 ani sa aiba 25 ani vechime ar fi trebuit sa se incadreze la virsta de 15ani)deci? Mai exact se acorda un tratament discriminatoriu fostilor militari angajati trecuti in rezerva la virsta de 40 ani din motive neimputabile lor conf.legii384/2006 art45 fata de cei din activitate cu privire la pensiile militare(leg223/2015.La solicitarea facuta catre CONSILIUL NATIONAL PTR.COMBATEREA DISCRIMINARII aceasta ne-a dat aviz favorabil in sensul ca suntem clar DISCRIMINATI fata de colegii nostrii din activitate si creeaza o situatie de NECONSTITUALITATE conf.CONSTITUTIEI ROMINIEI art16 al1si2. D-le Senator va rog respectuos sa interveniti si sa propuneti solutii viabile pentru rezolvarea problemei in speranta ca nu vom fi nevoiti sa parcurgem toate etapele din justitie din tara si apoi CEDO.Va multumesc Onoare si Respect  
  • Irimia Georgica 21 Feb, 2019 16:32 Va rog respectuos sa propuneti si rezolvarea situatiei de DISCRIMINARE creata MILITARILOR VETERANI, mai exact fostilor militari angajati trecuti in rezerva la varsta de 40 de ani (conf.Lg.384/2006.art.45), din motive neimputabile lor, care nu pot beneficia de scaderea grupei de munca din varsta standard de pensionare (conf.Lg.223/2015.art.21), cu toate ca au realizat vechimea in specialitate de 15 ani care se cere in legea pensiilor militare (Leg.223/2015.art16). De ce oare sunt bagati (militarii trecuti in rezerva) la art.19 la fel cu cei cu o vechime in specialitate de doar 10 ani care, normal, neavand vechimea in specialitate de 15 ani, nu pot beneficia altfel. O sa spuneti ca nu am realizat vechimea efectiva de 25 de ani la data trecerii in rezerva asa cum prevede legea (vechime efectiva care face referire la vechimea civila care vine in completare la vechimea militara la data trecerii in rezerva), de aceea stau si ma intreb: ce rost mai are vechimea in specialitate in cazul nostru si de ce noua nu ni se adauga la vechimea efectiva cumulata (conf.art.25.din Leg223/2015) atrat vechimea realizata anterior armatei (tinand cont ca am venit in armata prin transfer) la fel ca la cei in activitate, cat si vechimea realizata ulterior armatei cum ar fi somajul (de la trecerea in rezerva), vechimea realizata ulterior armatei asa cum li s-a adaugat si cadrelor militare care dupa trecerea in rezerva au putut cumula la vechimea efectiva si vechimea realizata in viata civila pana la intrarea in vigoare a Lg.223/2015 (conf.art.25). De ce lor se poate si noua nu? tinand cont ca am fost dati afara din sistem dupa 19 ani de armata (fiind participanti in teatre de operatii externe ca Afganistan si Irak), avand la data trecerii in rezerva, majoritatea dintre noi, o vechime efectiva de 23 ani (30-32 vechime efectiva la ora actuala) si nici nu am beneficiat de ordonante asa cum au beneficiat cadrele militare inclusiv pana in 2010 si nici de salarii compensatorii, pensie anticipata, pensie anticipata partial asa cum beneficiaza cei in activitate conform Lg.223/2015. Mai exact, se acorda un tratament discriminatoriu fostilor militari angajati, trecuti in rezerva la varsta de 40 de ani din motive neimputabile lor conf.Leg.384/2006.(art.45), fata de cei in activitate, cu privire la pensiile militare (Leg.223/2015.art.21), in care la vechimi egale in armata si in viata civila, cei in activitate beneficiaza de scaderea grupei de munca, iar cei in rezerva NU. Pentru a beneficia d