Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:07 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Focuri de armă Pescador turcesc reţinut de Poliţia de Frontieră Constanţa (video)

ro

12 Oct, 2013 00:00 5470 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând, pe Marea Neagră, un pescador sub pavilion Turcia, cu şapte marinari la bord, care desfăşura activităţi de pescuit fără a îndeplini condiţiile legale.

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Sulina, aflaţi în misiune pe Marea Neagră, au observat, la aproximativ 47 mile marine travers de localitatea Sfântu Gheorghe, un pescador de pe care se desfăşurau activităţi de pescuit.

Ambarcaţiunea Gărzii de Coastă proiect P–157 a intervenit pentru a efectua controlul specific, însă pescadorul, care avea arborat pavilionul statului Turcia, a refuzat să se supună somaţiei şi s-a îndreptat spre apele teritoriale ale  Ucrainei. Pentru reţinerea pescadorului, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, executând şapte focuri de avertisment, conform procedurilor legale, fără a fi înregistrate victime sau avarii.
Pescadorul, cu şapte marinari la bord, de cetăţenie turcă, a fost escortat de ambarcaţiunea Gărzii de Coastă până la Grupul de Nave Sulina, unde a fost efectuat controlul amănunţit.
Poliţiştii de frontieră au descoperit la bord sute de plase de pescuit tip monofilament şi comercial, pentru care marinarii turci nu au putut prezenta documente legale pentru desfăşurarea activităţilor de pescuit în zona de competenţă a Gărzii de Coastă.
Marinarii turci vor fi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj piscicol.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii