Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:21 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Focuri de armă în curtea unui depozit din judeţul Bistriţa Năsăud. Suspectul, reţinut de poliţişti

ro

20 Aug, 2022 11:17 1304 Marime text
Armă confiscată. foto: IPJ Bistriţa NăsăudUn bărbat vizat într-un dosar la regimul armelor și munițiilor a fost reținut pentru 24 de ore. 

În noaptea de 19/20 august a.c., în urma probelor administrate într-un dosar penal instrumentat de Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat, de 40 de ani, din comuna Matei, judeţul Bistriţa Năsăud. În cursul zilei de astăzi,  20 august, va fi prezent Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, în vederea arestării preventive.

Potrivit IPJ Bistriţa Năsăud, bărbatul a fost depistat în după-amiaza zilei de 19 august, de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, la scurt timp după ce ar fi tras un foc cu un pistol neletal, înspre un utilaj parcat în curtea unui depozit, pe raza localității Nușeni.

„Din investigațiile efectuate, polițiștii au constatat faptul că, la data de 13 august a.c., bărbatul ar fi achiziționat din străinătate arma și muniția aferentă, pe care le-ar fi introdus ilegal în România, deținându-le la domiciul. Pistolul în cauză face parte din categoria armelor neletale, supuse autorizării, iar bărbatul nu era autorizat pentru deținerea, portul sau folosirea unei arme din categoria celor letale sau neletale, supuse autorizării.

Totodată, pistolul, 2 încărcătoare  și 143 de cartușe aferente au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept, contrabandă calificată și tulburarea ordinii și liniștii publice“  - au precizat reprezentanţii IPJ Bistriţa Năsăud.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii