Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firme din Constanţa, „călcate“ de mascaţi Percheziţii de amploare într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 1,5 milioane de euro

ro

23 Apr, 2015 00:00 3662 Marime text
Poliţiştii din Constanţa au descins, ieri, la 28 de adrese, reprezentând locuinţele şi societăţile comerciale ale unor persoane bănuite de evaziune fiscală.
 
La activităţile desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au participat poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi poliţişti din cadrul Serviciului Regional de Poliţie Transporturi Constanţa, ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime şi ai Inspectoratelor de Poliţie ale judeţelor Giurgiu şi Vâlcea, precum şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Constanţa.
 
În cauză au fost vizate 17 persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul prestărilor de servicii şi construcţiilor. Acestea au fost conduse la audieri la sediul Poliţiei municipiului Constanţa, iar pentru zece suspecţi a fost dispusă începerea urmăririi penale. Din primele cercetări a reieşit faptul că cei în cauză ar fi prejudiciat statul român cu aproximativ 1.500.000 de euro.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.
 
La audieri au fost duse 17 persoane, dintre care patru au fost reţinute, trei au fost puse sub control judiciar, şase sunt în stare de libertate, iar pentru patru persoane nu s-a impus nicio măsură legală.

Firmele „călcate“ de mascaţi

Societăţile vizate sunt Levimob Inter SRL, Venucart SRL şi Vasbac Auto SRL.
 
Levimob Inter SRL, cu sediul pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 72, are ca unic asociat pe Cătălin Iamandii, de 40 de ani, din judeţul Buzău. Acesta este şi administratorul firmei. Cătălin Iamandii mai figurează ca administrator şi asociat în Levimob Logistic SRL, potrivit Registrului Comerţului. De asemenea, acesta mai este asociat şi în Super Atractiv SRL, firmă care figurează cu întrerupere temporară de activitate. Levimob Inter SRL are ca obiect de activitate „transporturi rutiere de mărfuri“ şi este înregistrată din data de 6.09.2000. Potrivit vrajitorul.eu, la finalul anului 2013, Levimob Inter SRL a declarat o cifră de afaceri de 15.610.912 lei, un profit net de 588.605 lei şi 44 de angajaţi.
 
Venucart SRL are sediul în municipiul Constanţa, pe strada Ion Ghiculescu nr. 60. Asociat unic şi administrator în firmă este Gheorghe Sebastian Moţoc, de 31 de ani, din Râmnicu Vâlcea. Obiectul de activitate al firmei este „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.
 
Vasbac AUTO SRL este o firmă cu sediul pe strada Ştefan cel Mare nr. 90 din municipiul Constanţa. Societatea a fost înregistrată la data de 7.12.2011 şi are ca obiect de activitate „comerţ cu amănuntul de piese şi accesorii pentru autovehicule“. Unic asociat şi administrator este Vasile Cristache, de 28 de ani, din Constanţa. Acesta mai este administrator al Com Andrei Class SRL, din Suceava, radiată, al Finance Invest Construct SRL, radiată, din Iaşi, şi al Fragomet Com SRL, radiată, din Iaşi. Totodată, Vasile Cristache mai este asociat în Com Andrei Class SRL, Finance Invest Construct SRL, Forex Metal Star SRL, în lichidare, din Iaşi, Fragomet Com SRL, radiată, din Iaşi, Iovy Metal Construct SRL, din Iaşi, Metareg Trans SRL, din Iaşi, în lichidare, şi în Moon Star Company SRL, din Iaşi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii