Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:03 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Filtre rutiere şi bişniţari băgaţi în sperieţi Poliţia judeţului Constanţa a ieşit la „curăţenia” de primăvară (galerie foto)

ro

13 Apr, 2013 00:00 828 Marime text
Acţiuni de constatare şi prevenire a infracţiunilor şi contravenţiilor comise în domeniul comerţului ilicit au fost desfăşurate de poliţiştii constănţeni.

În perioada 9 - 11 aprilie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a organizat şi coordonat o acţiune ce s-a desfăşurat pe raza de competenţă a inspectoratului.

La acţiune au participat efective de ordine publică, investigarea fraudelor, investigaţii criminale şi poliţie rutieră din cadrul subunităţilor de poliţie, sprijinite de jandarmi din cadrul GMJ şi IJJ Constanţa, dar şi efective de poliţie locală.

Scopul acţiunii l-a reprezentat protejarea cetăţilor prin asigurarea unui mediu comercial civilizat, depistarea şi luarea măsurilor legale împotriva persoanelor care transportă sau comercializează produse agroalimentare sau de altă natură în pieţele agroalimentare şi în zonele adiacente.

Acţiunea a urmărit constatarea de infracţiuni şi contravenţii săvârşite de persoane care comercializează ilegal produse din tutun sau alcool provenite din contrabandă, depistarea persoanelor urmărite, identificarea şi depistarea persoanelor care comit diferite genuri de furturi (din buzunare, de/din autoturisme, de marfă, produse), în zona pieţelor agroalimentare sau a celor adiacente.

Cu această ocazie, în zonele respective au fost instituite filtre rutiere şi s-a urmărit identificarea persoanelor cunoscute cu mod de comportament violent, a celor care nu-şi justifică prezenţa în zone cu risc criminogen, identificarea persoanelor care transportă bunuri cu mijloace auto fără documente de provenienţă sau suspectate că ar proveni din comiterea de infracţiuni, dar şi care deţin obiecte contondente interzise potrivit dispoziţiilor Legii 61/1991 R. De asemenea, s-a avut în vedere creşterea vizibilităţii poliţiştilor în zonele de acţiune, totodată acţiunea având şi un caracter preventiv.

Cu ocazia acţiunilor desfăşurate la nivelul judeţului Constanţa au fost controlate 136 de obiective, constatate 13 infracţiuni, depistaţi 6 suspecţi de comiterea unor infracţiuni, depistată o persoană urmărită, aplicate 360 de  sancţiuni contravenţionale (152 la Lg. 12/1990, 88 la Lg. 61/1991R şi 120 la alte acte normative), şi confiscate bunuri în valoare de 5.885 lei (1.780 de ţigarete, 100 kg de produse agricole, 30 kg de produse alimentare).

Ti-a placut articolul?

Comentarii