Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Femei agresate sexual de un individ în București. Printre victime și o minoră. Suspectul, reținut

ro

24 Mar, 2022 11:29 1232 Marime text
Polițiști în misiune. Foto cu rol ilustrativ: facebook/DGPMBMiercuri, 23 martie a.c., poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în municipiul București și un mandat de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de tentativă la agresiune sexuală și agresiune sexuală.
 
Potrivit unui comunicat al Poliției Municipiului București, cercetările au fost declanșate la momentul când polițiști din cadrul Secției 22 Poliție au fost sesizați de către o persoană, cu privire la faptul că, la data de 04 februarie a.c., în jurul orei 12.00, în timp ce fiica sa, minoră, se afla pe o bancă situată în fața unui bloc din sectorul 6,  a fost abordată de către un bărbat necunoscut, care i-a adresat cuvinte cu tentă sexuală, după care a încercat să o atingă în zonele intime.
 

„Cazul a fost preluat de polițiști ai Biroului Agresiuni Sexuale din cadrul Serviciului Omoruri, iar din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta reclamată a fost săvârşită de un bărbat, în vârstă de 33 de ani. Din cercetări, s-a mai stabilit că, în aceeași zi, bănuitul ar mai fi comis o infracțiune, asupra unei femei de 60 de ani, când ar fi atins-o într-o zonă intimă, în momentul când se aflau în fața blocului de domiciliu al persoanei vătămate, pe raza sectorului 6.
 
Ulterior, în cursul acestei luni, a fost înregistrată plângerea unei femei, în vârstă de 54 de ani, care reclama faptul că miercuri, 16 martie a.c.,  în jurul orei 15.00, în timp ce se afla în parcarea din fața blocului, o persoană necunoscută a atins-o în zonele intime. Probatoriul administrat a relevat faptul că și această faptă a fost comisă  de către același bărbat, tot în sectorul 6“ - au precizat reprezentanții Poliției Capitalei.

 
La data de 23 martie a.c., a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară,  bărbatul fiind depistat și condus, în baza mandatului de aducere, la audieri.
 

„Cel în cauză a fost reținut, față de bărbat fiind dispusă, ulterior, măsura arestului preventiv.
 
Cercetările sunt continuate de către Serviciul Omoruri – Biroul  Agresiuni Sexuale și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la agresiune sexuală și agresiune sexuală.
 
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“ - au mai precizat anchetatorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii