Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:06 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Falsificatori de bani, trimisi in judecata

ro

08 May, 2009 01:16 1502 Marime text
Un grup infracţional care plasa pe piaţă bancnote false, atât româneşti, cât şi străine, a fost arestat preventiv şi trimis în judecată. Rechizitoriul a fost întocmit de magistraţii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
Grigore Ion, în vârstă de 59 de ani, a căzut în plasa poliţiştilor, după ce a înmânat agentului sub acoperire suma de 5.000 de dolari. Acţiunea derulată în luna martie, prin ascultarea telefoanelor, dar şi cu sprijinul poliţistului sub acoperire, a făcut ca Ion Grigore să-i trimită pe oamenii legii direct la falsificatorii bancnotelor.
Potrivit anchetatorilor, doi tineri, Vasile Mihai Pandele, de 18 ani, şi Radu-Gabriel Buzoianu, de 17 ani, falsificau bancnote într-un apartament din oraşul Năvodari, în vederea lansării lor pe piaţă. Aceştia le predau mai departe lui Grigore Ion, care se ocupa de „munca de teren" şi din care beneficia de 30% din suma vândută.
Pentru cei în cauză, s-a dispus, la 28 martie, începerea urmăririi penale, iar trei zile mai târziu au fost arestaţi preventiv Grigore Ion şi Vasile Mihai Pandele. Primii doi pentru 29 de zile, iar minorul Buzoianu pentru 20 de zile, măsură prelungită ulterior, toţi trei fiind obligaţi să stea în arest până la 28 mai.
Miercuri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus trimiterea în judecată a falsificatorilor de bani, iar pentru faptele lor, aceştia riscă să petreacă după gratii între trei şi 12 ani. Dosarul a fost trimis pe rolul Judecătoriei Constanţa, unde urmează să se stabilească prima înfăţişare în proces.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii