Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:09 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Explozie într-un bloc de locuinţe! Locatari evacuați. Pagube materiale însemnate (GALERIE FOTO)

ro

14 Jan, 2023 08:48 1496 Marime text
foto: ISU Giurgiu UPDATE 

Cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza fumatului în locuri neprotejate corespunzător (în apropierea sistemului de încălzire pe butelie, folosit în dormitor).

S-au înregistrat pagube materiale însemnate în garsoniera în care a avut loc explozia urmată de incendiu, dar și pe casa scării și la alți cinci vecini, astfel:

- în garsoniera respectivă, au ars un pat, o ușă, o fereastră și articole textile. S-au deteriorat ușa de la intrare, obiecte de mobilier și sanitare, electronice și electrocasnice. De asemenea, s-a degradat tencuiala tavanelor și a pereților, în proporție de 95%;

- s-au spart geamurile de pe casa scării și s-a deteriorat zugrăveala de pe pereți;

- la alte trei locuințe, s-au deteriorat ușile de la intrare;

- într-o locuință, s-au deteriorat ghena, obiecte sanitare și tavanul pe o suprafață de aproximativ doi mp;

- într-o altă locuință, s-au deteriorat două uși, o hotă și mobilier.


Noaptea trecută, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada Vaporului din municipiul Giurgiu, acolo unde a avut loc o explozie într-o garsonieră situată la parterul unui bloc. 

La fața locului s-au deplasat, în cel mai scurt, pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o ambulanță SMURD un echipaj CBRN și trei ambulanțe SAJ.

Aceștia au constatat faptul că în urma evenimentului un bărbat, în vârstă de 68 de ani, a suferit arsuri la nivelul capului și la picioare. Acesta era conștient, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la spital. Bărbatul era singur în locuință. 

Echipajele de pompieri au evacuat 14 persoane de pe scara respectivă, dintre care doi copii. Nu au fost alte persoane rănite., a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, Nicoleta Beianu. 


Concomitent cu acțiunea de evacuare și salvare a persoanelor, pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului în garsoniera respectivă. Flăcările nu s-au extins și la vecini. 

La fața locului s-au aflat echipaje de pompieri, politie și de la societățile de furnizare a energiei electrice și de gaze., mai precizează sursa citată. 

Cauza probabilă de producere a evenimentului este în curs de stabilire.Din interiorul garsonierei au fost evacuate două butelii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii