Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:01 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exerciţiu Trei elicoptere americane „Black Hawk“ au decolat ieri de la Kogălniceanu pentru a respinge un atac la Babadag (galerie foto)

ro

09 Mar, 2017 00:00 1508 Marime text
Aproximativ 30 de militari români și americani au participat, ieri, în baza aeriană din Mihail Kogălniceanu, la un antrenament comun pentru manevre de încărcare și operațiuni de asalt cu elicoptere, ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii în asigurarea flancului estic al NATO, în cadrul operațiunii „Atlantic Resolve“.
 
Exerciţiul face parte din cadrul angajamentului SUA pentru asigurarea flancului estic al NATO.
 
Elicopterele, de tipul UH-60 „Black Hawk“, aparțin Batalionului 2, Regimentul 10 din Brigada 10 elicoptere de luptă a Forțelor Terestre ale SUA și au sosit joi, 2 martie, de la Salonic, Grecia, la baza aeriană din Mihail Kogălniceanu.
 
Brigada 10 elicoptere de luptă este prima mare unitate de acest gen dislocată în Europa de Est ca parte a operațiunii „Atlantic Resolve“, având peste 2.200 de militari, 86 de elicoptere și mai mult de 700 de elemente de tehnică militară ce au plecat din mai multe porturi americane către Germania, Letonia și România, pentru a demonstra angajamentul Statelor Unite ale Americii față de stabilitatea și securitatea Europei de Est.
 
La baza aeriană din Mihail Kogălniceanu au sosit cinci elicopterele, de tipul UH-60 „Black Hawk“. Fiecare aparat costă aproximativ 30 de milioane de dolari. Militarii americani vor sta în România nouă luni.
 
În cadrul exerciţiului, militarii s-au deplasat ieri cu trei elicoptere la poligonul din Babadag, unde au simulat respingerea unui atac la sol.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii