Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:15 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exercițiu militar la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu cu elicoptere IAR 330 Puma și aeronave Eurofighter Typhoon (video)

ro

06 Feb, 2022 17:50 2102 Marime text
Pentru situațiile-limită în care salvarea unor piloți catapultati depinde de reacțiile rapide ale colegilor, militarii desfășoară antrenamente în cadrul cărora se iau în calcul toate etapele, mai ales în cazul în care, conform scenariului, misiunea se desfășoară în teren inamic.

Potrivit MApN, un asemenea exercițiu a avut loc și săptămâna trecută la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în care militarii români, cu elicoptere IAR 330 Puma L-RM, s-au antrenat alături de militarii italieni dislocați în România pentru misiunile de Poliție Aeriană Întărită, cu aeronave Eurofighter Typhoon.

În exercițiu au fost implicate patru aeronave Eurofighter Typhon, care au cercetat zona pentru identificarea amenințărilor, alături de două elicoptere IAR-330 L-RM, dintre care unul era responsabil de recuperarea a doi piloți italieni catapultați, cu echipa de extracție, iar al doilea, ca escortă, asigura sprijinul aerian și cercetarea zonei.

 “A fost primul antrenament de acest fel planificat și desfășurat alături de partenerii italieni. Pentru personalul implicat, misiunea a fost una complexă, a presupus zbor tactic în teren ostil și sincronizarea la minut a acțiunilor în fiecare etapă”, a transmis locotenent comandorul Florin Bogdan, pilot de elicopter și mission commander la acest exercițiu.


Obiectivele exercițiului, pentru militarii celor două națiuni, au fost de a-și verifica și actualiza procedurile și tacticile standard de operare, urmărind atât îmbunătățirea propriilor acțiuni, cât și creșterea nivelului de interoperabilitate.

Ulterior, militarii italieni au executat o secvență similară și cu partenerii americani, care au participat cu elicopterele Black Hawk.

Video+foto: NATO Allied Air Command și Facebook/MAPN
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii