Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exercițiu militar internațional pe Marea Neagră. O navă suspectă patrula în zona platformelor de gaze și petrol ale României (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

09 May, 2022 15:01 1639 Marime text
Exercitiu militar pe Marea NeagrăUn exercițiu militar international a avut loc astăzi,9 mai pe Marea Neagră. La exercițiu participă military  din cadrul Forțelor Navale Române, dar și din partea armatei SUA și Marea Britanie.

Potrivit scenariului, rapoartele indică o navă mare suspectă care navighează pe rute neregulate, care nu răspunde la sistemul de identificare automată. Nava operează în vecinătatea platformelor de gaze și petrol ale României și este considerată a fi o navă suspectă care efectuează patrule pentru a întrerupe liniile de comunicații și aprovizionare între platformă și terminalul petrolier sau bloca intrarea în Portul Mangalia.

Eexercitiu militar pe Marea NeagrăLa bordul navei a fost observat un grup de 5-6 persoane purtand uniforme și arme de calibru usor reprezentand un posibil grup paramilitar. Pentru că s-a evaluat că grupul paramilitar ar putea lansa un asalt pentru a prelua controlul asupra platformei petroliere care ar putea avea un impact strategic semnificativ asupra securității energetice a României Grupul Special Operations Maritime Task Group — SOMTG — cu 3 unități Speciale de Operațiuni Maritime (ROU, GBR, SUA) efectuează o operațiune maritimă specială pentru a doborî nava și a descuraja intenția inamicului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii