Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment aniversar în Forțele Navale. Despre ce este vorba. Cine este comandantul structurii militare sărbătorite

ro

26 Feb, 2018 05:32 3978 Marime text
Astăzi se împlinesc 122 de ani de când a fost înfiinţată, prin Înaltul Decret 1093 din 26.02.1896, Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale "Viceamiral Constantin Bălescu”.

Propriu-zis, potrivit paginii oficiale de internet a structurii militare, aceasta a început să funcţioneze începând cu data de 1 noiembrie 1896, la Galaţi.

De-a lungul timpului, unitatea a schimbat locul de dislocare, trecând totodată printr-o serie de transformări şi reorganizări.

 

Din data de 1 septembrie 2008, Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale "Viceamiral Constantin Bălescu" funcţionează în garnizoana Mangalia.


Misiune

- perfecţionarea pregătirii profesionale a ofiţerilor cu grade inferioare şi maiştrilor militari de marină prin cursuri de carieră şi de nivel;

- formarea şi dezvoltarea profesională a soldaţilor şi gradaţilor voluntari prin cursuri de specialitate în raport cu nevoile Forţelor Navale
 
Cine este comandantul unității
 
La comanda Şcolii de Aplicaţie a Forţelor Navale "Viceamiral Constantin Bălescu” se află, din anul 2015, comandorul Petrică Pârvu.

Potrivit paginii oficiale de internet a instituției Pârvu este năcut în oraşul Filiași, județul Dolj, la 01 februarie 1962.

Sursa foto: Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii