Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elicopter SMURD în pericol de prăbușire după ce a decolat de pe aeroportul din Cluj

ro

12 Jan, 2020 16:15 2316 Marime text
În urmă cu puțin timp, un elicopter SMURD s-a aflat în pericol de prăbușire. Elicopterul avut probleme în aer la scurt timp după ce a decolat de pe Aeroportul din Cluj. Secretarul de stat, Raed Arafat, a făcut precizări în presa televizată despre acest lucru. În cele din urmă, a aterizat în siguranță. ​Elicopterul a transportat un pacient din Zalău pentru a fi preluat de pe Aeroportul Cluj-Napoca. Era vorba despre un pacient aflat în stop cardio-respirator. Patru persoane s-au aflat în elicopter. Membrii echipajului au scăpat cu viață după eveniment.

„Pilotul este unul experimentat. A zburat mult cu acest elicopter și cu altele de tip SMURD. În cele din urmă, elicopterul a aterizat în siguranță. Au fost patru în elicopter. Sunt teferi”.

„Încă aștept informarea exactă din partea colegilor. Din informațiile pe care le-am primit până acum a fost o problemă care a necesitat oprirea unuia dintre motoare de către pilot. Elicopterele SMURD sunt bi-motor, ceea ce înseamnă că în mod normal ele trebuie să poată să zboare și cu un motor în situații de urgență, lucru care s-a întâmplat. A trebuit să survoleze zona Aeroportului o perioadă ca să scape de combustibilul care era încărcat, că tocmai decolaseră de la Aeroportul din Cluj, după ce au predat un pacient acolo, apoi au aterizat", a spus Raed Arafat.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii