Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:58 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elev batut in timpul orei de sport

ro

27 Oct, 2009 01:19 2039 Marime text
elev_batut.jpgUn elev al Şcolii 19 din cartierul Medeea fost agresat de un copil rrom, săptămâna trecută, chiar în curtea unităţii de învăţământ.

Şcolile nu mai sunt de mult un loc sigur în care părinţii îşi lasă fără grijă copiii. Un exemplu recent este cazul elevului din clasa a V-a al Şcolii nr. 19 din cartierul Medeea. Acesta a fost bătut săptămâna trecută, chiar în curtea unităţii de învăţământ, sub privirile celorlalţi copii. Deşi era în timpul programului şcolar, mai exact elevul participa la ora de sport, acesta s-a ales cu câteva răni destul de serioase.

Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Elena Buhaiev, agresorul este un minor de etnie rromă.

Acest caz se pare, însă, că nu este singular. Zilnic, tineri din afara şcolii întră în curtea acesteia şi chiar în sălile de clasă. Nu este prima dată când o activitate şcolară este bruiată sau când un elev este bruscat. Simpla prezenţă a profesorilor în curtea şcolii nu-i mai sperie de mult pe rromii din Medeea, fără ocupaţie, care îşi fac veacul pe acolo.

Joia trecută, părintele elevului agresat a fost în audienţă la inspectorul şcolar general, prof. Buhaiev, pentru a-i semnala problema.

O comisie va analiza acest incident, însă, având în vedere că şcoala nu dispune de pază, este posibil ca incidente de genul acesta să se repete. Nici Poliţia Comunitară se pare că nu trece prea des pe acolo, chiar dacă Medeea este un cartier ceva mai „dificil". „Poliţia Comunitară ar trebui să se implice mai mult, decât să păzească pomii pe la colţ de stradă", este de părere prof. Elena Buhaiev.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii