Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:01 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragoş Poteleanu, fostul director general al CJAS Constanţa, pus sub control judiciar (rechizitoriu)

ro

11 Dec, 2015 00:00 1150 Marime text
Dragoş Poteleanu, fostul director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa, a fost eliberat sub control judiciar de judecătoarea Adriana Ispas, preşedintele Curţii de Apel Constanţa.
 
„A fost eliberat sub control judiciar. Sunt condiţiile normale: să nu ia legătura cu martorii şi să nu depăşească limita teritoriului României“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Nicolae Mihălică, avocatul lui Dragoş Poteleanu.
 
Decizia este definitivă.
Reamintim că, potrivit procurorilor, „în perioada 2012 - 2015, cât a deţinut funcţia de preşedinte - director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, în repetate rânduri, inc. Poteleanu Dragoş şi-a condiţionat îndeplinirea atribuţiilor de serviciu de primirea unor sume de bani sau a altor foloase necuvenite. Repetabilitatea actelor infracţionale, întinderea acestora în timp (2012 - 2015), modalitatea concretă de săvârşire a infracţiunilor conturează o personalitate pentru care funcţia publică deţinută a reprezentat un instrument de care s-a folosit pentru atingerea obiectivelor sale personale“.
 
Sintetizând „activitatea infracţională (…), se relevă un caracter continuat şi endemic al acestor fapte de corupţie, fiind practic o continuitate de fapte de corupţie în care sunt implicaţi funcţionari publici, inclusiv Poteleanu Dragoş, care, în perioada 2012 - 2015, a ocupat funcţia de preşedinte - director general al CJAS Constanţa. Este important de subliniat că toţi cei opt denunţători audiaţi în perioada de după dobândirea calităţii de suspect de către Poteleanu Dragoş sunt persoane care activează în domeniul medical, medici specialişti, unii dintre ei şi cadre universitare, persoane credibile şi onorabile profesional şi social“.

Citeşte şi

„De fiecare dată când primea mită, Dragoş Poteleanu avea un comportament precaut“ (rechizitoriu)

Ti-a placut articolul?

Comentarii