Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două femei care pretindeau că sunt surdo-mute au prins glas la întâlnirea cu polițiștii locali în Portul Tomis

ro

15 Jul, 2023 10:51 1211 Marime text
Foto: Primăria ConstanțaAtenție cui oferiți ajutor! În ultimele zile mai multe persoane care se dădeau drept membri ai unei asociații regionale pentru surzi, persoane cu dizabilități fizice și copii saraci au apelat la mila constănțenilor, încercând să obțină bani. Polițiștii locali au intervenit și au oprit tentativele de înșelăciune.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, cel mai recent incident a avut loc aseară, când două tinere de 23 și 25 de ani, din comuna Bărbulești, județul Ialomița, au fost depistate de polițiștii locali în Zona Peninsulară, respectiv  în Portul Tomis, în timp ce solicitau diverse sume de bani de la trecători, clienți aflați la terasele din zonă, simulând faptul că sunt surdo-mute.

Mai mult, pentru a fi mai credibile, cele două prezentau și un formular cu inscripția unei Asociații regionale pentru surzi, persoane cu dizabilități  fizice și copii saraci.

„Polițiștii locali le-au interceptat, legitimat și condus la Secția 3 Poliție a municipiului Constanța pentru întocmirea documentației specifice și predarea persoanei în cauză, în vederea continuării cercetărilor, fiind întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de tentativa la înșelăciune.
Precizăm că, doar cu o zi înainte, una dintre tinere a fost depistată în stațiunea Mamaia în timp ce făcea același lucru. A fost depistată de polițiștii locali și predată  secției de poliție Mamaia pentru continuarea cercetărilor.
Apreciem spiritul civic de care dau dovadă cetățenii și îi rugăm să ne semnaleze in continuare orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro“ - au mai precizta reprezentanții Primăriei Constanța.

Citește și: 

Grijă mare la cine vă abordează prin stațiunea Mamaia! Se prefăceau că sunt surdo-muți pentru a obține bani! (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii