Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:10 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două familii îndoliate îşi caută dreptatea Curtea de Apel Constanţa reia judecata în cazul Larie

ro

04 Jun, 2016 00:00 572 Marime text

Cotidianul ZIUA de Constanţa informa, în luna martie, asupra faptului că magistraţii Judecătoriei Tulcea au dispus condamnarea lui Mihai Andrei la o pedeapsă de trei ani de închisoare, „pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă“, şi a lui Lucian Valentin Grigore, la o pedeapsă de un an de închisoare, „pentru săvârşirea infracţiunii de furt de folosinţă“. Nemulţumiţi de decizia judecătorilor, Anamaria Eugenia CozacI.F.G.Gheorghe LarieVasilina Grigorov, prin reprezentant Gheorghe LarieI.M.L.Maria Larie şi M.M.L. au făcut apel.
 
Dosarul a fost înregistrat joi, la Curtea de Apel Constanţa. Primul termen dat în dosar a fost stabilit pentru data de 15 septembrie.
 
Reamintim că faţă de Mihai Andrei s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de trei ani.
 
De asemenea, judecătorii l-au obligat ca, „pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Tulcea la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă“.
 
Totodată, l-au obligat pe Mihai Andrei să „frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Tulcea sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate“, iar „pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o durată de 60 de zile, la Primăria comunei Murighiol“.
 
Magistraţii l-au obligat pe Mihai Andrei să plătească „20.000 de euro, cu titlu de daune morale, către fiecare dintre părţile civile: Cozac (fostă Larie) Anamaria Eugenia, L.I.M., L.M.M., Larie Gheorghe, Larie Maria, Grigorov Vasilina şi G.I.F.; rentă lunară de 1/9 din venitul lunar net, dar nu mai puţin de 1/9 din salariul minim net/economie, către fiecare dintre minorii L.I.M., L.M.M. şi G.I.F., de la data de 18.07.2007 şi până la împlinirea de către aceştia a vârstei de 18 ani; cu titlu de cheltuieli de înmormântare - 2.000 de lei către partea civilă Cozac (fostă Larie) Anamaria Eugenia, 3.000 de lei către partea civilă Larie Gheorghe şi 5.000 de lei către Grigorov Vasilina“.
 
„Instituie măsura asigurătoare a sechestrului asupra autoturismului marca Hyundai, serie motor *******, înmatriculat pe numele inculpatului Andrei Mihai sub nr. TL.**.***, în vederea recuperării pagubei produse părţilor civile, prin infracţiune“.
 
Faţă de Lucian Valentin Grigore, magistraţii au dispus executarea pedepsei în regim privativ de libertate.

România a fost condamnată la CEDO în cazul Larie

Cotidianul ZIUA de Constanţa vă prezenta cum România a fost condamnată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Reclamanţii Gheorghe LarieAnamaria Eugenia Larie şi Reghina Grigorov au sesizat Curtea şi se plângeau, în special, de „lipsa unei anchete prompte şi eficace cu privire la circumstanţele decesului a doi membri ai familiilor lor în urma coliziunii dintre două bărci de pescuit“.
 
Amintim că Mircea Larie, de 37 de ani, şi Ionel Grigorov, de 32 de ani, şi-au pierdut viaţa în noaptea de 18 spre 19 iulie 2007, pe canalul navigabil Dunăvăţ, în timp ce se întorceau din Deltă.
 
Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea a dispus, în octombrie 2007, începerea urmăririi penale faţă de Mihai Andrei, pentru ucidere din culpă, şi faţă de Valentin Lucian Grigore, pentru furt calificat.
 
După ce Parchetul, Tribunalul şi Curtea de Apel au făcut „ping-pong“ cu dosarul, acum, acesta este înregistrat la Judecătoria Tulcea.
 

Citeşte şi

 
România, condamnată la CEDO în cazul familiei Larie
Termenele din dosarul în care Mihai Andrei şi Valentin Grigore sunt judecaţi

  
Cum au închis judecătorii din Tulcea cazul familiei Larie după condamnarea României la CEDO
  
România, condamnată la CEDO în cazul Larie
Două familii îndoliate şi-au căutat dreptatea şi la instanţele constănţene (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii