Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două aeronave militare au transportat pompierii români în Franţa unde vor lupta cu incendiile de vegetaţie (GALERIE FOTO)

ro

12 Aug, 2022 08:13 931 Marime text
Pompieri în misiune în Franţa. Foto: IGSUÎn data de 11.08.2022, ora 22:00, o aeronavă militară C-17 Globemaster III,din dotarea Bazei PAPA de Transport Aerian Strategic a decolat de pe aeroportul Baza 90 din București cu destinația Franța (zona Bordeaux), în vederea executării misiunii de sprijin extern pe care România o oferă autorităților franceze, aflate în lupta cu incendiile de vegetație.

Potrivit IGSU, totodată, o altă aeronavă C-17 Globemaster III, din cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană PAPA din Ungaria urmează în această noapte să decoleze de pe aeroportul din Timișoara, cu echipaj format din pompieri salvatori și tehnică de intervenție specifică aflată în dotare. 

Dată fiind capacitatea limitată rămasă disponibilă în cele 2 aeronave încadrate cu tehnica de intervenție și personal aferent, astăzi, 12.08.2022, un avion militar aflat în dotarea MApN va efectua o misiune de transport a restului de personal format din pompieri salvatori.

„Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităților franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetație este compusă din deplasarea unui modul specializat de intervenție format din 77 de pompieri salvatori, cu 17 mijloace de intervenție.

Reamintim faptul că ajutorul se acordă în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franța prin Mecanismul European de Protecție Civilă“ - au mai precizat reprezentanţii IGSU.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii