Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Cele 39 de persoane trimise în judecată au fost achitate Dosarul Portul, amânat din cauza judecătorilor Curţii Supreme

ro

17 Jan, 2013 22:17 2220 Marime text
04_port_iccj.jpgIeri, dosarul cunoscut generic „Portul", cauză penală în care au fost trimişi în judecată 39 de inculpaţi, a fost amânat pentru data de 8 februarie. Şi asta pentru că unul dintre judecătorii Curţii Supreme de Justiţie a României care trebuiau să analizeze dosarul nu s-a putut prezenta la proces. Pe de altă parte, un alt judecător a formulat cerere de abţinere, solicitare care a fost ulterior acceptată. În acest context, cauza mai sus precizată se va afla, pentru a doua oară în acest an, pe masa Înaltei Curţi la începutul lunii viitoare. Amintim că, la data de 2 aprilie 2012, procurorii DNA au anunţat trimiterea în judecată a unui număr de 39 de inculpaţi, „membri ai unui grup infracţional care controla activităţile de import-export din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Constanţa, prin perceperea unor sume de bani pentru procesarea vamală a mărfurilor, indiferent dacă erau introduse licit sau ilicit".

UPDATE – 07.04.2016
 
Pe data de 22 martie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunțat în dosar. Toate cele 39 de persoane trimise în judecată de procurorii DNA au fost achitate. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată.  
 
Minuta instanţei poate fi citită integral accesând link-ul
 
Decizie în dosarul „Portul Constanța“
Mircea Banias şi Laurenţiu Mironescu, achitaţi alături de celelalte 36 de persoane (MINUTĂ)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii