Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:59 25 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar penal pentru contrabandă cu țigări Un cetățean a fost arestat pentru 30 de zile, iar cel de-al doilea - plasat în arest la domiciliu

ro

12 Feb, 2020 11:42 784 Marime text
În cursul zilei de ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz din cadrul Parchetulului de pe lângă Tribunalul Constanța și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, faţă de unul dintre cetățenii români cercetaţi într-un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar faţă de cel de-al doilea fiind dispusă măsura de arest la domiciliu.
 
Cazul a fost instrumentat de către polițiștii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă, iar în urma activităților informativ-operative desfăşurate, în data de 10.02.2020 a fost realizat un flagrant pe raza localității Mangalia. Astfel, au fost depistate două autovehicule în care se aflau doi cetăţeni români, în vârstă de 37 şi 46 de ani, domiciliați pe raza judeţului Constanța, respectiv Suceava, despre care existau date că sunt implicați în activităţi de contrabandă.
 
Cu ocazia efectuării controlului asupra celor două autovehicule a fost descoperită cantitatea de 7.978 pachete cu ţigări de contrabandă, diferite mărci.
 
În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și din cadrul S.T.P.F. Suceava, sub coordonarea procurorului învestit în cauză, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Constanţa și Suceava, emise de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța - Secția penală, ocazie cu care au fost descoperite mai multe pachete de țigări de contrabandă.
 
 În total au fost ridicate în vederea confiscării 8.045 pachete cu ţigări de contrabandă, evaluate la aproximativ 80.450 lei, au fost indisponibilizate cele două autovehicule, în valoare totală de 60.000 lei, precum şi diverse sume de bani. În cauză sunt cercetați patru cetățeni români, iar judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile faţă de unul dintre cetățenii români, iar altul este cercetat în stare de arest la domiciliu. Cercetările în acest caz sunt continuate, iar la finalizare vor fi dispuse măsurile legale care se impun.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii