Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:00 23 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în lumea aviației române! A murit, în spital la Medgidia, răpus de Covid, primul pilot care a apuntat la bordul fregatei F-111

ro

29 Dec, 2020 00:07 3186 Marime text
 
Duminică a murit comandorul Paul Constantinescu, răpus de covid 19 după cum spun foștii colegi de la fostul Regiment 59 Elicoptere Tuzla
 

Într-o postare pe pagina de Facebook a  Regimentului 57 Vânătoare Mihail Kogălniceanu se arată că „duminică 27 decembrie 2020, aviatorii din întrega Aviație Militară și în mod special elicopteriștii de la Tuzla au pierdut un prieten, un bun camarad, un om de omenie, cel care a fost Comandorul (av) PAUL CONSTANTINESCU”.


Totodată și colegii de la Tuzla scriu:

„Comandantul Regimentului 59 Elicoptere-Tuzla, comandor (rtr) Paul Constantinescu, o stea sclipitoare în aripile românești, primul pilot care a apuntat la bordul fregatei, F-111, a decedat la spitalul Medgidia, fiind răpus de COVID.19.
Maestrul a executat multe ore de zbor deasupra mării, la platformele de foraj marin şi în Delta Dunării, a participat la misiunea „SIRIUS“ în Angola ca pilot instructor pe elicopterul IAR- 316B Alouette și la exercitiul NATO Strong Resolve 1998 cu aeronavă îmbarcată.
Grupul 256 Elicoptere aduce un pios omagiu familiei îndoliate!
Zbor lin spre îngeri, domnule comandor!”

 
A fost printre altele și Șeful statului Major al Comandamentului 9 Operațional Dobrogea, actuala Brigada 9 Mecanizată Dobrogea.  

Totodată trebuie spus că pe contul său de Facebook regretatul pilot arăta că este din Brașov și trăiește în comuna Moisei, Maramureș. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii