Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:12 01 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în Armata României Veteranul Gheorghe Bădulescu a murit!

ro

08 Apr, 2021 12:19 1119 Marime text


Locotenentul în retragere Gheorghe Bădulescu, unul dintre cei mai longevivi veterani din Buzău, a murit!

Acesta a luptat în cadrul Regimentului 8 Infanterie din Buzău și a fost prezent, în linia întâi, la cea mai sângeroasă bătălie dusă de Armata Română, la Cotul Donului. Luat prizonier, Gheorghe Bădulescu a îndurat chinurile lagărelor sovietice timp de nouă ani.

Iată mesajul transmis pe pagina oficială a Ministerului Apărării Naționale:

Ne-a părăsit unul din cei mai longevivi veterani din Buzău, locotenent (în retragere) Gheorghe Bădulescu!

Nea Gheorghiță, cum era cunoscut în satul său, a cunoscut ororile celui de-Al Doilea Război Mondial. Și-a văzut camarazii răpuși de gloanțele inamicului. A luptat în linia întâi , în cea mai sângeroasă bătălie dusă de Armata Română, la Cotul Donului, de unde a fost luat prizonier.A trăit apoi chinurile prizonieratului în lagărele sovietice timp de nouă ani.

Locotenentul (rtr.) Gheorghe Bădulescu a luptat în cadrul Regimentului 8 Infanterie din Buzău și ne-a învaţăt că datoria noastră morală este aceea de a cinsti memoria înaintaşilor care au plătit cel mai scump preţ, acela al vieţii, şi al celor care au trăit în condiţii grele, în prizonierat, departe de cei dragi, având un singur ideal de a obţine şi păstra pentru toţi independenţa naţională şi demnitatea de român.

Militarii garnizoanei Buzău îi prezintă onorul pentru modul în care, din anii războiului şi până astăzi, a depăşit cu fruntea sus greutățile vieţii.

Drum lin către stele, nea Gheorghiță!

Vei rămâne mereu o bucățică din istoria țării noastre!

Text și foto: m.m.p. Iulian Cadulencu

Sursa info și foto: Facebook.com - Ministerul Apărării Naționale

Ti-a placut articolul?

Comentarii