Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi polițiști din Constanța, în vizorul Agenției Naționale de Integritate

ro

19 Nov, 2020 11:19 2319 Marime text
  • Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

 
Agenția Națională de Integritate a anunțat constatarea stării de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 15 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010.
 
Din cele 15 persoane, două sunt de la Constanța, respectiv:
 
  1. Adochiție Ioan Adrian, funcționar public cu statut special în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Acesta, potrivit ANI, în perioada 11 iunie 2019 – 11 martie 2020, a deținut și exercitat simultan atât funcția publică cu statut special (agent poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța) având și calitatea de polițist rutier în cadrul I.P.J. Constanța, cât și funcția de instructor auto în cadrul unei societăți comerciale. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit ANI.
 
  1. Caraș Virgil, funcționar public cu statut special în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. „În perioada 22 septembrie 2017 – 07 decembrie 2018, a exercitat simultan atât funcția publică cu statut special de șef post de poliție comunal cât și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unei societăți comerciale,atribuţiile exercitate ca funcţionar public fiind în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate în sectorul privat. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“, se mai arată într-un comunicat al ANI.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii