Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:32 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi bărbați din Constanța, prinși cu pește braconat

ro

12 Oct, 2020 14:05 5847 Marime text


La data de 10 octombrie a.c., polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de braconaj piscicol îndreptate împotriva habitatelor piscicole naturale, a transportului şi comercializării ilegale a produselor şi subproduselor din peşte, în apele fluviului Dunărea.

În acest context, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Constanța au surprins în flagrant delict două persoane în timp ce pescuiau, folosindu-se de o ambarcațiune cu motor și trei plase tip setcă (două monofilament). 

Bărbații în cauză, de 59, respectiv 63 de ani, ar fi capturat aproximativ 30 de kilograme de pește.

Întreaga cantitate de pește a fost eliberată în mediul acvatic natural - fluviul Dunărea, iar uneltele de pescuit și ambarcațiunea, în valoare de 4.900 de lei,  au fost ridicate în vederea confiscării. 

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit și deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește.

În cadrul acțiunii, au fost verificate alte zece ambarcațiuni, fără a fi constatate nereguli.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): IPJ Constanța - arhiva
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii