Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Constanţa vrea să anuleze decizia prin care Giovanni Becali a fost eliberat condiţionat (document)

ro

14 Nov, 2015 00:00 2691 Marime text
Ieri, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au formulat o contestaţie împotriva deciziei Judecătoriei Medgidia prin intermediul căreia a fost admisă propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de specialitate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă pe numele lui Ioan (Giovanni) Becali.
 
Contestaţia procurorilor DNA Constanţa va fi trimisă spre soluţionare Tribunalului Constanţa, care va lua o decizie definitivă.
 
De menţionat că la finele lunii trecute, tot Judecătoria Medgidia i-a admis lui Becali cererea de liberare condiţionată. Şi această decizie a fost atacată, cu contestaţie de procurorii DNA Constanţa, la Tribunal.
 
Conform magistraţilor, Ioan (Giovanni) Becali a „elaborat trei lucrări ştiinţifice, publicate la edituri din România, a avut un comportament corespunzător, nu a fost sancţionat disciplinar, a fost recompensat de 10 ori cu suplimentarea dreptului la pachet şi vizită, odată cu 24 de ore şi odată cu trei zile învoire, a fost planificat la activităţi lucrative în interiorul penitenciarului, realizând 94 de zile de câştig, considerate ca neexecutate prin muncă“. Mai mult decât atât, Ioan (Giovanni) Becali a participat la activităţi cultural-educative, activităţi şi competiţii sportive, activităţi moral-religioase, concursuri tematice, recenzii de carte, revistă volantă.
 
Motivarea Judecătoriei Medgidia poate fi citită integral accesând secţiunea „Documente“.
 
Giovanni Becali a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni de închisoare în celebrul Dosar al Transferurilor.
 
În această cauză a fost condamnat, printre alţii, şi Cristian Borcea, fost acţionar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti, unul dintre inculpaţii din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii