Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA a intrat pe fir. Promisiune de 5 milioane de dolari pentru un fost ministru al Dezvoltării. Iată despre ce este vorba

ro

27 Jul, 2020 13:59 1715 Marime text
 Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus sesizarea instanței de judecată a inculpatului B.R.I., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență din 19.11.2015.

 În perioada vară - toamnă a anului 2011, inculpatul i-ar fi transmis ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului de la acea dată, promisiunea unui om de afaceri de a-i oferi suma de 5.000.000 de dolari pentru ca demnitarul să-și exercite influența în vederea menținerii, în parametrii deja negociați a contractelor încheiate de firmele omului de afaceri cu SC Hidroelectrica SA.

 Totodată, în perioada noiembrie 2011- februarie 2012, inculpatul B.R.I., printr-un intermediar, ar fi predat fostului ministru suma de 3.800.000 dolari, pusă la dispoziție de omul de afaceri.

 În acest context, inculpatul a declarat că recunoaște comiterea faptei acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și forma de executare a pedepsei aplicate.

Inculpatul a primit, astfel, doi ani de închisoare cu suspendarea condiționată executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 4 ani. Dosarul de urmărire penală, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăție, au fost trimise la Tribunalul București.

Roxana Goie este studentă în anul I, la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității din București.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii