Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dizolvarea Consiliului Local Mangalia se va judeca la Constanta

ro

04 Apr, 2009 01:42 1532 Marime text
sedinta_ptr_material_proces.jpgDe ce le-a fost „frică" celor zece aleşi locali din Mangalia, care au dorit să strămute procesul de dizolvare a Consiliului Local într-o localitate din ţară, nu au scăpat. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, ieri, că procesul va fi continuat la Tribunalul Constanţa.

Departe de a fi considerată o „înfrângere", spun cei zece consilieri, aceasta este, din păcate, o nouă amânare în procesul deschis de primarul Mihai Claudiu Tusac. Acest lucru va afecta grav, în primul rând, locuitorii oraşului, privaţi de un buget local şi, implicit, de proiecte dedicate lor. Justiţia constănţeană va trebui să decidă, în zilele următoare, data primei înfăţişări în procesului de dizolvare, însă cei zece consilieri sunt de părere că acest lucru nu se va întâmpla mai devreme de o lună. Printre partidele politice din Mangalia, dar şi în rândul cetăţenilor, se doreşte - e drept, în mod neoficial - o dizolvare a Consiliului Local, văzută ca o ultimă soluţie de readucere a oraşului la normalitate.

O nouă rundă de alegeri pentru Consiliul Local ar duce, probabil, la răsturnări neaşteptate în componenţa acestuia, mai ales că o coaliţie tacită între partide, altele decât PSD, ar crea o forţă politică incomparabil mai mare decât cea de la alegerile locale de acum un an. Mai mult, listele iniţiale cu care partidele au „mers" la locale, vor suferi, cu siguranţă, modificări majore, multe dintre numele care figurau în 2008 urmând să fie înlocuite.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii