Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:14 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Distrugătorul „USS Porter“, în Portul Constanţa Cum arată nava din Flota a VI-a a SUA (galerie foto)

ro

13 Jun, 2016 00:00 1286 Marime text
 

Forţele Navale Române şi Marina Militară a SUA vor desfăşura, începând de astăzi şi până vineri, o serie de exerciţii pe mare, pentru exersarea procedurilor standard în vederea dezvoltării interoperabilităţii dintre forţele navale române şi cele americane.
 
Distrugătorul american „USS Porter“ a făcut o escală în Portul Constanţa în timpul căreia au fost planificate antrenamente secvenţiale pentru exersarea procedurilor standard de comunicaţii. Oficialii militari americani vor avea o întâlnire cu comandantul Flotei, iar membrii echipajului vor vizita Muzeul Marinei Române.
 
Marina Militară Română participă cu fregata „Regina Maria“, o corvetă, două dragoare maritime, două nave purtătoare de rachete, un elicopter „Puma Naval“ şi o echipă de militari de la Secţia Scafandri pentru Operaţii Speciale, iar partenerul strategic american este reprezentat de distrugătorul „USS Porter“. La secvenţele de luptă împotriva ameninţărilor aeriene vor participa şi trei aeronave „MIG21 LanceR“, din partea Forţelor Aeriene Române.

„USS Porter“ face parte din Flota a 6-a a SUA

Porter este numit după ofiţerii US Navy Commodore David Porter şi fiul său, amiralul David Dixon Porter. În prezent, comandantul distrugătorului este o femeie, Andria Slough.
 
„Această vizită în România oferă navei USS Porter o excelentă ocazie de a interacţiona în moduri diferite cu partenerii din NATO, de a împărtăşi informaţii şi experienţe, în scopul asigurării stabilităţii regionale“, a spus Andria Slough.
 
Din ianuarie până în iulie 2003, „USS Porter“ a fost angajat în operaţiuni de luptă şi de sprijin, lansând rachete „Tomahawk“ în timpul războiului din Irak.
 
La data de 12 noiembrie 2009, Agenţia de Apărare Antirachetă a anunţat că „USS Porter“ va fi modernizat, în cursul anului 2013, şi va fi dotat cu rachete tip Standard Missile 3 (ca cele de la Deveselu), fiind capabil să funcţioneze ca parte a sistemului de apărare antirachetă „Aegis“.
 
„USS Porter“ a acostat pentru prima dată în anul 2006, iar aceasta este cea de-a treia escală în Portul Constanţa. Distrugătorul face parte din Flota a VI-a a SUA, al cărei cartier general se află în Napoli, Italia, şi are ca scop susţinerea intereselor de securitate americane în Europa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii