Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Discuţii delegaţia LMP-conducerea MApN. Despre contractele pe durată nedeterminată, avansare în carieră, diurne. Cine a participat

ro

27 Sep, 2018 02:31 5832 Marime text
Ieri, reprezentanţii Ligii Militarilor Profesioniști au continuat, la București, la sediul Ministerului Apărării Naționale, dialogul început cu conducerea instituției pe linia asigurării drepturilor militarilor, indiferent că sunt membri ai asociației noastre, sau nu.

 

Din partea ministerului, au participat Nicolae Nasta -secretar de stat și şef al Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, generalul Gelaledin Nezir, directorul de cabinet al ministrului apărării si general-maior dr. Liviu-Marilen Lungulescu, şeful Direcției generale management resurse umane.

Din partea Ligii Militarilor Profesioniști au participat, caporalii Dănuţ Albu – președinte,  Stancu Alexandru – vicepreședinte, Anca Constantin – administrator și Păcurar Doru – reprezentant LMP Brasov.


Cu această ocazie s-a ridicat problema urgentării modificării Legii 80/1995 (astfel încât SGP-ii cu studii superioare să poată accede în corpul ofițerilor și maiștrilor militari), a Legii 384/2008 (SGP să beneficieze de contracte încheiate pe durată nedeterminată, după 15 ani de activitate și a unor condiții similare de avansare în carieră).

Au fost abordate, de asemenea, probleme precum plata orelor suplimentare, modificarea diurnelor pentru echipajele navelor Forțelor Navale Române și mărirea cuantumului de misiune, pentru marinari, pe durata participării la misiuni în apele internaționale.


Cu prilejul discuţiilor s-a constatat că, din ordinul ministrului apărării, Mihai Ffifor, se află în formă finală, gata spre a fi promovate, proiectele de acte normative pentru modificarea legilor 80/1995 respectiv, legea 384/2006.

De altfel, în ciuda orei matinale, ora 04.00 Washington DC, ministrul apărării, care se află în vizită oficială în SUA, a dorit să intre personal, telefonic, în legătură cu noi și să ne asigure că cele discutate în desele întâlniri anterioare, vor fi soluționate în mod favorabil.

Sursa foto: ligamilitarilor.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii