Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Droguri ascunse în sticle de balsam de rufe, la Iași. Captură impresionantă

ro

02 Oct, 2020 17:24 1644 Marime text
La data de 01.10.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere, fără drept, în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că cei doi inculpați au introdus, în mod repetat, în țară cantități importante de droguri de mare risc, în scopul comercializării acestora pe raza județului Iași.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, la data de 25.09.2020, cei doi inculpați au expediat din Bruxelles, Belgia, un colet, prin intermediul unei firme de transport internațional de persoane, în care se afla o cantitate mare de comprimate de MDMA, aceștia deplasându-se spre România cu același autocar ce a transportat coletul.

La data de 01.10.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial  Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași au efectuat un număr de 2 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 1.450 de comprimate MDMA (ecstasy), 8,56 grame de fragmente de comprimate MDMA (ecstasy), precum şi alte bunuri care au legătură cu activitatea infracţională.

În cursul zilei de astăzi, cei doi inculpați vor fi prezentați Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii