Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Doi bărbați, trimiși în judecată pentru omor, tâlhărie și șantaj. Cum acționau suspecții

ro

25 Sep, 2022 12:15 1166 Marime text
DIICOT. Foto: Poliția RomânăPrin rechizitoriul din data de 20.09.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a doi inculpați (unul în stare de arest preventiv și unul arestat în lipsă) pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, omor calificat (o victimă), tentativă la omor calificat (două persoane vătămate), instigare la tâlhărie calificată (o victimă) și șantaj.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în cauză s-a reținut faptul că, în perioada martie - aprilie 2014, pe teritoriul Irlandei, cei doi inculpați (unul având rolul de lider) împreună cu alți 10 cetățeni români au constituit un grup infracțional organizat, în vederea comiterii unor infracțiunii de omor. În acest scop, membrii grupului au urmărit și supravegheat persoane considerate rivale grupării infracționale și au exercitat asupra acestora acte de violență de o intensitate deosebită în urma cărora, una dintre victime a decedat.

„Astfel, unul dintre inculpați l-a instigat pe celălalt inculpat și alte persoane să pătrundă în locuință și să exercite la data de 10.04.2014 acte de violență (cu răngi, bâte și cuțite) asupra a două persoane vătămate, lovindu-le pe acestea în zone vitale (în zona capului), acțiuni urmate de sustragerea din locuință mai multe bunuri.
Cu privire la infracțiunea de șantaj s-a reținut că, unul dintre inculpați a amenințat două persoane vătămate în luna aprilie 2014, solicitându-le sume de bani cu titlu de taxe de protecție (respectiv suma de 7.000 de euro)“ - au mai precizat procurorii DIICOT.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului București.

„Precizăm faptul că, prin rechizitoriul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală din data de 20.03.2018 s-a dispus trimiterea în judecată a altor 9 inculpați, aceștia fiind condamnați în primă instanță la data de 20.04.2021 la pedepse totalizând 177 de ani închisoare, fiind obligați inculpații la plata unor despăgubiri civile de 1.150.000 de euro daune morale.
Activitățile judiciare au fost efectuate cu sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul D.C.C.O. – Serviciului de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată.
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“ - au mai precizat procurorii DIICOT.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii