Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT a rămas fără procuror-şef Alina Bica a fost arestată preventiv de judecătoarea Sorina Mirela Popescu (document)

ro

24 Nov, 2014 00:00 3295 Marime text
Cercetată în stare de arest preventiv de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Alina Bica şi-a dat demisia din funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).
 
Mandatul de arestare a fost emis, sâmbătă, de judecătoarea Sorina Mirela Popescu, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României şi, conform unor surse judiciare, a fost atacat cu contestaţie. Alături de Alina Bica, în dosar au mai fost arestaţi preventiv Dragoş George Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, foşti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul ANRP, cei în cauză fiind acuzaţi de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, Înalta Curte a dispus arestarea preventivă şi a lui Emil Nuţiu, expert evaluator, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Aşa cum menţionam şi în ediţia trecută, procurorii Anticorupţie cercetează în prezenta cauză cum ar fi primit Gheorghe Stelian, deţinătorul Hotelului Mamaia, o despăgubire de 150 de milioane de euro în schimbul unui teren.
 
În ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa, la secţiunea „Documente“, pot fi citite comunicatele DNA privind dosarul mai sus precizat.
 
În contextul acestui dosar, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a făcut următoarea declaraţie, într-un interviu, în exclusivitate pentru Ziare.com: „Suntem la curent cu toate metodele de furt şi disimulare a banilor. Dacă se cred mai deştepţi decât noi, fac o mare greşeală, nu sunt. Şi nici intangibili nu sunt.“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii