Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. DIICOT 14 persoane, reținute în urma unor percheziții ce au avut loc în mai multe județe, printre care și Constanța

ro

21 Oct, 2022 12:58 2130 Marime text
Percheziții. Foto: DIICOTÎn urma celor 19 de percheziții domiciliare efectuate la data de 19.10.2022, la domiciliul unor persoane fizice, la sediile mai multor societăţi comerciale  şi punctele de lucru ale acestor  entităţi comerciale, au fost descoperite și ridicate înscrisuri ce vizează activitatea comercială a peste 110 entități juridice, aproximativ 44.000 de bucăți din diferite produse industriale, 10 ștampile falsificate, 30 de laptop-uri, 35 de terminale mobile, 35 de unități de stocare a informațiilor, 2 smart watch-uri, 4.500 de lire sterline, 3.000 de euro, 1.000 de dolari și 10.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, totodată, a fost dispusă sigilarea a patru hale de depozitare a produselor industriale și a unei hale de producție.  

De asemenea, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial  Neamț au dispus măsura reținerii față de 14 inculpați, cercetați sub aspectul sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, falsificarea instrumentelor de autentificare străine, dare și luare de mită, șantaj, proxenetism și concurență neloială.

„Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a  Criminalităţii Organizate Bacău - Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, D.C.C.O., B.C.C.O. Bacău, B.C.C.O. București, B.C.C.O. Iași, B.C.C.O. Cluj, B.C.C.O. Craiova, B.C.C.O. Oradea, B.C.C.O. Timișoara, B.C.C.O. Galați, B.C.C.O. Alba, B.C.C.O. Ploiești, B.C.C.O. Pitești, B.C.C.O. Suceava, I.P.J. Brașov, I.P.J. Bacău, I.P.J. Buzău, I.P.J. Bistrița-Năsăud, I.P.J. Mureș, I.P.J. Neamț, I.P.J. Tulcea și al jandarmilor I.J.J. Neamț şi G.J.M. Bacău.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție“ - au mai precizat procurorii DIICOT.

Reamintim că, la data de 19 octombrie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a  Criminalităţii Organizate Bacău - Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu  procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț, efectuează o acţiune în județele Neamț, Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea și Municipiul București.

UPDATE

Potrivit dosarului 3926/103/2022, pe lista inculpaților se află:

CUCU RADU    Inculpat
MEREUŢĂ CARMEN    Inculpat
CUCU IOSIV RICHARD    Inculpat
APOSTOAIE ELENA TUDORIŢA    Inculpat
VĂDUVA IONUŢ MARIUS    Inculpat
AMARIEI VASILE    Inculpat
IACOB CARMEN VASILICA    Inculpat
NĂSTASĂ FLORIN    Inculpat
NISTOR LIVIUŢA ROXANA    Inculpat
TUDOSĂ VALENTIN    Inculpat
ANTON ROXANA CĂTĂLINA    Inculpat
GABUR GABRIELA    Inculpat
NICODIM CRISTINA    Inculpat
SORLESCU ROXANA    Inculpat  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii