Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezgust si mizerie in talciocul yoghin de la Costinesti

ro

02 Sep, 2003 00:00 3407 Marime text

Adeptii lui Bivolaru se extind

Ca in fiecare vara, yoghinii lui Bivolaru au descins si in acest an la Costinesti. "Grig", asa cum il alinta adoratorii de peste tot pe Bivolaru, a reusit sa isi convinga adeptii ca statiunea tineretului e amplasata intr-un camp energetic extrem de benefic pentru exercitiile practicate de yoghini. Drept urmare, in ultimii ani, yoghinii au intrat in posesia mai multor terenuri in Costinesti, pe care au construit "ashramuri" pentru adepti. In luna august, adeptii MISA (Miscarea de Integrare Spirituala in Absolut), "patronata" de Gregorian Bivolaru, participa la Tabara Internatiomala de Yoga. Anul trecut, cotidianul ZIUA de Constanta a publicat o serie de dezvaluiri senzationale care prezentau practicile mai mult sau mai putin oculte ale yoghinilor. Printre manifestarile acestor iubitori de energie s-a numarat si un spectacol cu practici aproape de scenele hard din filmele porno. Unul dintre aceste spectacole de sex in grup a fost organizat intr-o incinta protejata de garduri. Atunci am reusit sa luam cateva cadre din interiorul teatrului in aer liber. Decorul care aducea mai mult a scena de cabaret a socat pe multi dintre cititori. O papusa hidoasa, inalta cam de patru metri, pusa intr-o pozitie care sa-i inspire pe adeptii lui Grig, exprima tenta spectacolelor ce s-au desfasurat la teatrul yoghin din Costinesti. Anul acesta am revenit, pentru a lua pulsul taberei de la Costinesti.

Marte, yoghinii si "energia benefica"

Ne-am ales ca moment al vizitei o zi speciala, pe care yoghinii au speculat-o la maximum. E vorba de ziua de miercuri, 27 august, atunci cand planeta Marte se afla foarte aproape de Pamant. "Zeul" Bivolaru a speculat la maximum evenimentul si i-a convins pe adepti ca pe 27 august va avea loc "Hiatusul anual". Accesand unul din site-urile oficiale al celor care isi consuma urina, am aflat ca pe 27 august, in tabara de la Costinesti se va organiza o "spirala" deosebita, diferita de alte manifestari similare. In mod traditional, "spirala" energetica are loc pe un camp de langa cimitirul din Costinesti, aproape de soseaua de centura. Noi am mers intai la "teatrul de vara", locul unde se desfasoara conferintele si spectacolele demonstrative pe care am reusit sa le surprindem si vara trecuta. Acolo am avut o mare surpriza: tarcul yoghinilor fusese acoperit cu o imensa copertina din plastic, pentru ca neavenitii sa nu mai poata vedea ce se intampla inauntru. Cu toate acestea, am aflat ca acolo a avut loc un grandios spectacol de "Miss", care a inceput in seara zilei de vineri, 22 august, si care a tinut aproape 40 de ore. Accesul pe baza de legitimatii si dispozitivul de securitate au fost eficiente anul acesta. Spectacolul a fost ferit de ochii neinitiatilor. La spirala de pe campul din apropierea cimitirului se adunasera cateva mii de yoghini. Fiind o zi deosebita, si accesul in spirala s-a facut pe baza legitimatiilor, in functie de zodie. Pe la ora 22.00, soseaua de centura s-a umplut cu masini, majoritatea cu numere de inmatriculare tematice - YOG, AUM, RAM, JOC, GAM ROZ, TAO, ZEU - cuvinte cu semnificatie simbolica in doctrina yoga. Yoghinii, in special tineri, dar nu numai, s-au inghesuit spre locul de meditatie.

Talcioc yoghin langa "spirala"

Am reusit sa intram si noi in "spatiul sacru" si am observat ca yoghinii facusera coada langa un autoturism in care organizatorii vindeau "legitimatii de spirala" pe care le completau pe loc, cu numele si tara de provenienta. Dupa ce isi luau legitimatiile, yoghinii se aliniau, in functie de zodie, tinandu-se de maini, pentru a intra in spirala. In zona de vest a "campusului" era amenajat un adevarat talcioc in care yoghinii cu spirit intreprinzator vindeau tot felul de acareturi. Am gasit acolo, la vanzare, bratari energetice, CD-uri cu conferintele lui "Grig" si ale altor maestri, cu muzica de strip-tease si meditatie (!), carti care prezentau doctrina yoga sau marea conspiratie anti-MISA, pusa la cale de masonii care ii folosesc pe "ziaristii platiti". Cei mai infometati puteau sa isi cumpere chiftele din naut si soia sau shaorma vegetala, caci yoghinii nu au voie sa manance carne. Printre carti si sandwich-uri am gasit si vibratoare "energetice" din sticla, pentru uz intern. Ca si anul trecut, "spirala" a fost pazita cu strasnicie de oameni de ordine dotati cu lanterne, statii de comunicare si tomfe. Yoghinii care au ajuns in Costinesti la inceputul verii, inainte de inaugurarea propriu-zisa a taberei de vara, s-au organizat intr-un "ashram" propriu. Ei au inchiriat un teren pe care au instalat o scena artistica. Am aflat ca acolo se organizeaza scenete tematice, cu balerine, actori si actrite. In ceea ce priveste acoperirea "tarcului" in care au loc conferintele si spectacolele erotice, am aflat ca yoghinii nu ar fi obtinut autorizatie pentru modificarea constructiei. In acelasi timp, ne intrebam ce autorizatie au vanzatorii de vibratoare "energetice" si de alte acareturi ca sa isi vanda produsele pe campul unde se desfasoara "spirala". Oricum, am constatat inca o data ca Gradina lui Dumnezeu este mare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii